Se vem som inte följt dig på Tumblr

Tumblr-användare som följer ditt bloggsyndikat alla dina blogginlägg på sina instrumentpaneler i kronologisk ordning, med dina senaste inlägg listade först. Webbplatsen håller en realtidslista över användare som följer var och en av dina bloggar i bloggens instrumentpanel. Från och med januari 2014 har Tumblr ingen inbyggd funktion som automatiskt meddelar dig när en annan användare följer upp din blogg, så du måste hålla reda på vilka användare som följer dig manuellt eller med en tredje parts spårningstjänst.

Visa din följarelista

Du kan visa en lista över dina följare genom att logga in på ditt Tumblr-konto och välja den blogg vars följarelista du vill visa i rullgardinsmenyn. Klicka sedan på fliken "Följare" för att se en paginerad lista över dina följare. Tumblr listar dina följare i kronologisk ordning, med det senaste kontot som du följer först. Beroende på storleken på din följarelista och hur bra du kommer ihåg dina följares användarnamn kan du kanske hålla reda på vem som följer dig genom att kontrollera antalet följare du har och gå igenom listan för att se vem som saknas när antalet minskar .

Spåra enskilda följare

Du kan snabbt kontrollera om en enskild användare fortfarande följer dig genom att ange användarnamnet i sökfältet på din följare-sida och trycka på "Enter". Tumblr visar ett popup-meddelande under sökfältet så att du vet om användaren följer din blogg.

Håller koll på följare

Om du har en följarelista som är för stor för att du ska kunna följa en överblick, eller om du vill hålla koll på din följarelista i pappersform, kan du skapa ett kalkylark i ditt föredragna kalkylprogram detta syfte. Du kan kopiera och klistra in din nuvarande följarelista i en kolumn och spara kalkylarket. När du märker att en användare följer upp dig på Tumblr kan du kopiera och klistra in din nya följarelista i en kolumn bredvid originallistan i kalkylbladet och jämföra vilka användarnamn som saknas. Denna metod kräver regelbunden underhåll för att säkerställa att du har en aktuell kopia av din följarelista som du kan jämföra eventuella ändringar med.

Använda Friend eller Follow

FriendorFollow.com är en webbplats som gör att du kan spåra vilka användare du följer som inte följer dig tillbaka. Skapa först ett gratis konto med en e-postadress och godkänn sedan tjänsten att kontrollera din Tumblr-följarelista. Webbplatsen visar en analys av vilka användare du följer men inte följer dig tillbaka, liksom följare du inte följer tillbaka. Detta är en särskilt användbar metod för att spåra vilka användare som följde dig om du har den vanliga policyn att följa tillbaka alla som har följt dig. Om så är fallet är alla användare som inte följer dig tillbaka användare som har följt dig en stund efter att du följt dem.

Överväganden

Från och med januari 2014 finns det inga automatiska sätt att snabbt visa hela listan över följare på en sida. Om du bara vill ha en ögonblicksbild av antalet följare och inte är intresserad av att spåra enskilda följares aktivitet, kan du snabbt se antalet följare som din blogg har genom att titta på numret i fliken Följare på din bloggs instrumentpanel. Detta nummer är antalet användare som följer den bloggen.