Varför är min Yahoo-e-postsida nu med småt?

Stora e-postleverantörer sträcker sig mycket för att göra sina program så flexibla som möjligt. Det innebär att du erbjuder många sätt att anpassa deras hantering av din e-post och många sätt att visa dina meddelanden. Detta inkluderar att ändra textstorleken på din text och avståndet mellan meddelanden i din inkorg. Dessa inställningar kan ibland påverkas av programvaruproblem, vilket kan resultera i mindre utskrift än väntat. Du kan återställa utskriften till normal eller större storlek med inställningar i Yahoo eller din webbläsare.

Textstorlek

Att sätta tillbaka saker som de var kräver bara några mindre justeringar i dina Yahoo Mail-inställningar. Logga in på ditt Yahoo-konto och håll musen över menyikonen - den som ser ut som ett kugghjul. Välj "E-postalternativ" i menyn som dyker upp för att komma till sidan Allmänna alternativ. Längst ner på skärmen ser du avsnittet Avancerade alternativ. Klicka på rullgardinsmenyn "Font Size" och välj en större storlek, till exempel "Medium", "Large" för "Extra Large."

Val av teckensnitt

Du kan också ändra teckensnittet till något mer läsbart om du vill. Till skillnad från teckensnittsstorlek är teckensnittsläsbarheten mycket subjektiv. De flesta teckensnitt kan i stort sett beskrivas som serif eller sans serif i design. Serif-teckensnitt, liksom den allmänt använda Times Roman, har dekorativa horisontella element längst upp och längst ner på bokstäverna. Detta ger texten ett förbättrat flöde och kan vara bekvämare att läsa i långa dokument. Sans serif-typsnitt saknar dessa designelement, och deras rena former passar bra för titlar, rubriker och korta meddelanden. Yahoo ger en förhandsgranskning under menyn, så du kan prova dem alla och välja en favorit.

Meddelandeavstånd

När du har ändrat inställningarna för teckenstorlek och typ klickar du på "Spara" och återgår till din inkorg. Om du upptäcker att meddelandena är trångt närmare än du vill, klickar du på menyn "Åtgärder" precis ovanför dina meddelanden. Tre inställningar på den här menyn styr avståndet mellan dina meddelanden. På inställningen Slim visas meddelanden tätt med lite mellanrum. Den vanliga inställningen ger en blygsam mängd vitt utrymme mellan meddelanden, och inställningen Avslappnad sprider meddelandena ännu längre ifrån varandra.

Andra inställningar

Det finns ett antal andra tweaks som kan påverka din e-postsides läsbarhet. Till exempel visar din Yahoo-inkorg som standard bara 25 meddelanden åt gången. Du kan öka detta till så många som 200 meddelanden per sida. Du kan också välja att ha en förhandsgranskningsruta längst ner på skärmen, som Outlook och Thunderbird gör. Om dina ögon är trötta och du vill göra utskriften större utan att ändra inställningarna kan du också hålla ner "Ctrl" -tangenten på tangentbordet och bläddra med mushjulet eller trycka på "+" för att zooma in på sidan.