Kan du se vad du söker på Tumblr?

Tumblrs sökfunktion gör att du kan filtrera sökresultaten efter tagg, inläggstyp och bloggpopularitet, och du kan också söka efter det senaste innehållet taggat med specifika söktermer. Medan du inte kan se din sökhistorik på Tumblr kan du behålla en lista över sökämnen du har sökt efter och spåra de taggade sökresultaten för att upprepa framtida visningar.

Visar spårade taggar

Om du har ett Tumblr-konto kan du spåra ämnen du söker efter genom att besöka taggsidan med följande syntax i URL: en:

http://www.tumblr.com/tagged/search_topic

Du måste ersätta "search_topic" med det ämne du söker efter och ersätta alla mellanslag i ämnesrubriken med bindestreck. Till exempel skulle du använda följande syntax för att visa taggen "gratis widgets":

http://www.tumblr.com/tagged/free-widgets

Hur man spårar taggar

Genom att klicka på länken "Spåra denna tagg" i huvudmenyn på en taggsida kan du snabbt söka efter nya inlägg som läggs till i din sökterm. Du kan också när som helst klicka på sökfältet på din instrumentpanel och se en lista över alla ämnen som du tidigare har sökt och spårat för. Genom att klicka på ämnet körs en aktuell sökning på de senaste inläggen taggade med det sökämnet. Du kan när som helst avspåra en tagg genom att besöka taggsidan och klicka på "Ta bort spårning av den här taggen."