Kan inte svara på inkommande samtal med Skype

När du använder Skype bör du helst kunna ringa och ta emot röst- och videosamtal utan problem. Realistiskt är detta dock inte alltid fallet. Vid någon tidpunkt i din Skype-upplevelse kan du behöva hantera en mängd olika problem med dina samtal. En möjlighet är fullständig oförmåga att svara på inkommande samtal.

Det går inte att svara på samtal

I allmänhet, när någon ringer till dig på Skype, har du tre alternativ: "Svara", "Svara med video" och "Avvisa". Tyvärr har det ibland ingen effekt att klicka på den gröna knappen "Acceptera" när någon ringer till dig, vilket gör att du inte kan svara på samtalet. Skype har inte erbjudit ett officiellt erkännande av detta problem eller förklarat vad som orsakar det. Det här problemet påverkar vanligtvis alla dina inkommande Skype-samtal snarare än bara de från en specifik kontakt eller ett visst nummer.

Möjliga lösningar

Även om Skype inte har tillhandahållit en officiell lösning för detta problem, finns det flera saker du kan prova. Se till att du använder den senaste versionen av Skype genom att klicka på "Hjälp" och sedan "Sök efter uppdateringar" från Skype. Om det inte löser problemet kan du försöka stänga Skype och stänga av kompatibilitetsläge om det behövs. Högerklicka på Skype-ikonen, klicka på "Egenskaper" och navigera sedan till fliken "Kompatibilitet" för att stänga av detta läge. Att bara testa din internetanslutning via Skype kan räcka för att lösa problemet. För att göra detta, klicka på "Kontrollera inställningar" i Skype och välj sedan fliken "Anslutning". Klicka på "Testa nu". Om inget fungerar kan du behöva informera dina kontakter om problemet och ringa tillbaka dem snarare än att acceptera deras samtal.

Svara automatiskt

Om du vill svara på varje samtal du får, har du ytterligare ett alternativ för att komma runt problemet med att inte kunna använda "Svara" -knappen. Du kan ställa in Skype så att det automatiskt besvarar varje samtal. För att göra detta klickar du på "Verktyg" och sedan på "Alternativ" i Skype. I det nya fönstret som öppnas klickar du på fliken "Samtal" till vänster. I avsnittet "Samtalsinställningar" markerar du kryssrutan "Svara inkommande samtal automatiskt." Klicka på "Spara" för att spara den här inställningen.

Meddelanden

Du kanske upptäcker att du missar chansen att svara på vissa samtal eftersom du inte får de nödvändiga aviseringarna. För att lösa detta, öppna Skype och logga in. Klicka på "Verktyg" högst upp och sedan på "Alternativ" i listan som visas. Detta öppnar ett nytt fönster där du ska klicka på "Meddelanden." Klicka på "Ljud" i det här avsnittet. Detta ger en lista över alla tillfällen när Skype kan meddela dig om ett evenemang med ett specifikt ljud. Klicka på "Aktivera alla ljud" och klicka sedan på "Spara". Du bör nu höra ett ljud när någon ringer till dig på Skype, så att du kan svara i stället för att missa samtalet.