Hur man tar bort utrymmet mellan widgetens sidofält för WordPress

I WordPress tillåter widgets dig att lägga till en mängd olika funktioner och anpassat innehåll till din bloggs sidofält. Med widgets kan du visa bloggbesökare ett arkiv med dina inlägg, ett anpassat sökfält eller dina senaste Twitter-inlägg. WordPress sätter automatiskt ett gap mellan varje widget för estetiska ändamål. Dessa luckor minskar dock mängden innehåll som en läsare kan se på sidan innan de måste rulla ner. Om du lägger till en kodrad i din bloggs custom.css-fil kan du bli av med dessa luckor.

Öppna din webbläsare och gå till din WordPress-webbplats. Skriv ditt användarnamn och lösenord om du uppmanas till det. Klicka på "Logga in."

Klicka på "Utseende" till vänster på skärmen. Klicka på "Editor".

Klicka på "custom.css" under rubriken Styles för att se din webbplats anpassade formatmall.

Lägg till raden ".custom li.widget {margin-bottom: -10px! Important;}" i formatmallen custom.css. Uteslut citattecken när du lägger till raden.

Klicka på "Uppdatera fil."

Klicka på webbplatsens namn högst upp på sidan för att se ändringarna. Om det fortfarande finns ett mellanrum mellan widgetarna, återgå till formatmallen custom.css.

Ändra "-10" till "-15." Kontrollera din webbplats för förändring. Försök med större negativa siffror tills luckorna är helt eliminerade.

Tips

Om du bara vill eliminera klyftan mellan två widgets, lägg till en tom text mellan dessa två widgets. Tillämpa koden "

"till textwidgeten, exklusive de yttre citattecken. Gå till formatmallen custom.css och lägg till koden" .widget_space_1 {margin-bottom: 0px; } "längst ner på sidan. Försök att ändra" 0 "till ett negativt tal, t.ex. -10 eller -15, tills du får de resultat du vill ha.

Varningar

Var försiktig när du redigerar webbplatsens kod. Att ta bort eller ändra viss kod kan orsaka oönskade ändringar. Överväg att göra en säkerhetskopia av koden innan du ändrar den om ett problem uppstår.