Hur man upptäcks på Facebook

Om du vill slå upp Facebook-medlemmar, använda Facebook-appar eller delta i en Facebook-grupp behöver du ett Facebook-konto. Ställ in dina integritetsalternativ till de strängaste nivåerna för att förhindra att du delar din personliga information. För att hindra människor från att upptäcka dig på Facebook, skicka inte kommentarer eller "gilla" inlägg i allmänna utrymmen. Logga ut från Facebooks chattfunktion om du inte vill att personer på din Facebook-vänlista ska veta när du är online.

Ändra dina integritetsalternativ

Klicka på kugghjulsikonen högst upp på din Facebook-tidslinje eller nyhetsflöde och välj "Sekretessinställningar". För högsta säkerhet ställer du in "Vem kan se dina framtida inlägg?" till "Endast jag." Ändra "Vem kan skicka dina vänförfrågningar?" till "Friends of Friends." Ställ in alternativen för att hitta din profil via din e-postadress och telefonnummer till "Vänner". Stäng av sökmotorindexering för att dölja din profil från Google och andra webbsökningar. Dina sekretessinställningar gäller bara för inlägg på din egen tidslinje, så gör inga kommentarer om andra användares inlägg om du vill förbli dold.

Logga ut från chatten

Facebookchatt visar människor på din vänlista när du loggar in på Facebook, vilket möjliggör omedelbar kommunikation. När du stänger av chatten vet ingen om du för närvarande använder webbplatsen. Klicka på "Chat" i det nedre högra hörnet på en sida på Facebook för att visa chattfältet. Tryck på kugghjulsikonen i fältet och välj "Stäng av chatt". Chatten förblir inaktiverad mellan Facebook-sessioner tills du slår på den igen.