Så här aktiverar du TeamViewer på distans

TeanViewer är ett affärsorienterat program som ger ett enkelt sätt att samarbeta i projekt via Internet, med stöd för webbkonferenser, fjärrskrivbordsåtkomst, skrivbordsdelning och filöverföring. Du kan "väcka" eller slå på en fjärrmaskin via Internet och starta TeamViewer, så länge den stöder Wake-on-LAN. För att använda den här funktionen i TeamViewer för Windows måste du först konfigurera maskinen korrekt, vilket kräver flera steg.

Konfigurera BIOS

Steg 1

Tryck på "F1", "F2" eller "Del" när du startar datorn för att komma åt BIOS. Se datorns dokumentation för den specifika nyckeln.

Steg 2

Hitta Wake-on-LAN-inställningen i BIOS och aktivera den. Inställningen finns vanligtvis i avsnittet Energihantering eller PCI-enheter. Om du inte hittar Wake-on-LAN, leta efter en inställning som “Power ON by PCI Device” och aktivera det. Om du inte hittar inställningen är det möjligt att din dator inte stöder Wake-on-LAN.

Spara dina BIOS-inställningar och avsluta.

Konfigurera nätverkskortet

Steg 1

Skriv "Enhetshanteraren" på startskärmen i Windows, klicka på "Inställningar" för att välja söktyp och klicka sedan på den resulterande ikonen.

Steg 2

Klicka på "Nätverkskort" för att expandera det avsnittet och högerklicka sedan på ditt nätverkskort och välj "Egenskaper" från snabbmenyn.

Klicka på fliken "Energihantering" och markera sedan rutan "Tillåt den här enheten att väcka datorn." Om rutan är nedtonad kan du behöva ta bort kryssrutan från "Tillåt att datorn stänger av den här enheten för att spara ström" först. Om det fortfarande är nedtonat kanske ditt nätverkskort inte stöder Wake-on-LAN. Klicka på “OK” för att använda inställningen.

Konfigurera Windows

Steg 1

Skriv “Energialternativ” från startskärmen, välj “Inställningar” som söktyp och klicka sedan på ikonen märkt “Ändra vad strömknapparna gör.”

Steg 2

Klicka på länken "Ändra inställningar som för närvarande inte är tillgängliga".

Ta bort bocken från "Aktivera snabb start", vilket är oförenligt med Wake-on-LAN.

Konfigurera TeamViewer

Steg 1

Lägg till datorn i ditt TeamViewer-konto genom att välja "Alternativ" i menyn "Extra". Klicka på fliken "Allmänt", klicka på knappen "Tilldela konto" i avsnittet Kontotilldelning, ange ditt TeamViewer-kontos e-postadress och lösenord och klicka sedan på knappen "Tilldela".

Steg 2

Konfigurera TeamViewer så att den väcker datorn från en annan dator i nätverket om den inte har en offentlig internetadress. Om det gör det, hoppa till nästa steg. Välj "Alternativ" i menyn "Extras", klicka på "Allmänt" och välj sedan "Wake-on-LAN" från "Network Settings." Klicka på "Konfigurera" och välj sedan "TeamViewer-ID i ditt nätverk." I fältet "TeamViewer Id" skriver du in ID: n för den dator som skickar väckningsmeddelandet, klickar på "Lägg till" och väljer sedan "OK".

Steg 3

Konfigurera TeamViewer för att väcka datorn genom en statisk eller allmänt tillgänglig dynamisk adress. Från menyn "Extra", välj "Alternativ", klicka på "Allmänt", välj "Wake-on-LAN" från "Nätverksinställningar" och klicka sedan på "Konfigurera". Välj "Public Address" och ange datorns IP- eller DNS-adress i adressfältet. I portfältet anger du en UDP-port - standardvärdet är 9 - för att ta emot trafik och klickar sedan på "OK". Konfigurera din router för att vidarebefordra den porten till din dator.

Vakna upp datorn genom att logga in på ditt TeamViewer-konto från en fjärrmaskin. I listan "Datorer och kontakter" väljer du den dator du behöver starta och klickar sedan på knappen "Vakna upp".