Så här stoppar du automatisk bildbeskärning på Facebook

Facebooks automatiska beskärningsfunktion minskar storleken på bilder som är för stora för visning. Det enda sättet att stoppa automatisk beskärning samtidigt som originalbilden bibehålls är att ändra storlek på bilden till Facebooks exakta specifikationer. Du behöver inte köpa en bildredigeringsapplikation för detta, för du kan använda en fritt tillgänglig bildredigerare, till exempel Microsoft Paint eller GIMP, för att ändra storlek på det grafiska elementet innan du laddar upp bilden till ditt Facebook-konto.

Måla

Steg 1

Öppna bilden för att ändra storlek i Microsoft Paint och klicka sedan på fliken "Hem" i det övre navigeringsbandet.

Steg 2

Klicka på alternativet "Ändra storlek" i bildgruppen för att öppna dialogrutan "Ändra storlek och vrid".

Steg 3

Klicka på kryssrutan "Behåll bildförhållande" och klicka sedan på "Pixlar".

Steg 4

Skriv “180” i både de horisontella och vertikala rutorna om bilden är för din Facebook-profil. Om bilden ska användas som omslagsfoto för tidslinjen skriver du “351” som den vertikala dimensionen och “851” som det horisontella måttet. För en Facebook-annonsbild anger du "72 för den vertikala och" 100 "för den horisontella dimensionen. Klicka på “OK” för att ändra storlek på bilden.

Klicka på "Arkiv", välj "Spara som", skriv ett nytt namn för den ändrade bilden, klicka på "Spara" och ladda sedan upp den ändrade bilden till Facebook.

GIMP

Steg 1

Öppna bilden för att ändra storlek på GIMP. Om dialogrutan Konvertera öppnas klickar du på knappen "Konvertera" för att ladda bilden.

Steg 2

Klicka på "Bild" i toppmenyn och klicka sedan på "Skala bild." Dialogrutan Skala bild öppnas.

Steg 3

Skriv önskad horisontell dimension i rutan Bredd; den vertikala dimensionen i rutan Höjd justeras automatiskt för att behålla bildförhållandet. Om det behövs, klicka på den kedjeformade ikonen för att låsa upp bildförhållandet för att ange höjd- och breddimensioner oberoende av varandra.

Steg 4

Klicka på knappen "Skala". Bilden ändras enligt dina specifikationer.

Klicka på "Fil", välj "Spara som", skriv ett nytt namn för den ändrade bilden i fältet Filnamn, klicka på "Spara" och ladda sedan upp den ändrade bilden till Facebook.