Vad är det bästa AT & T DSL-modemet?

AT&T erbjuder för närvarande tre olika modeller av DSL-modem för användning med sin DSL-internettjänst. Vilka av dessa modeller som är bäst för dig beror på dina behov: vilka funktioner du letar efter, om du har eller vill tillhandahålla din egen trådlösa router och hur mycket du vill spendera.

AT&T DSL-modem

De tre modem som för närvarande erbjuds av AT&T för sina bostadskunder är 2Wire DSL Gateway Model 2701HG-B, Motorola DSL Modem Model 2210 och Westell DSL Modem Model F90-6100. Även om det är möjligt att använda andra modeller av DSL-modem med AT & T: s DSL-tjänst (och de med speciella tekniska behov kan välja att göra det), har dessa modem fördelen av fullständig teknisk support från AT&T. Företaget erbjuder också ett avancerat modem från Motorola Wi-Fi Business Router Model 3347, men detta modem fungerar för närvarande bara med AT & T: s DSL-verksamhet.

Gateway-modem

AT&T hänvisar i allmänhet till 2Wire DSL Gateway Model 2701HG-B som en "Gateway." Detta modem är standardmodemet för AT & Ts DSL-kunder. Om du köper en av AT&T: s DSL-planer för högre nivå kan Gateway mycket väl vara det bästa valet för dig eftersom det vanligtvis kommer gratis när du registrerar dig för service. Gateway har också den stora fördelen att den har en dubbel roll som ett modem och en router som tillhandahåller Ethernet- och Wi-Fi-signaler till flera datorer.

Motorola-modem

Motorola DSL-modemmodell 2210 är lägre än Gateway och kan därför vara fördelaktig för kostnadsmedvetna kunder som köper AT & T: s mer grundläggande DSL-tjänst. Men Motorola har inte den dubbla rollen som Gateway: det är bara ett modem, inte en router. Detta innebär att Motorola endast tillhandahåller internettjänster till en enda dator och endast via Ethernet (inte Wi-Fi). Kunder som behöver eller vill ha Wi-Fi eller vill använda flera datorer måste skaffa och använda en separat router.

Westell

Westell DSL-modemmodell F90-6100, liksom Motorola DSL-modemmodell 2210, är ​​lägre än Gateway. Men precis som AT & T Motorola-modemet fungerar inte Westell som en router eller trådlös router, så kunder som vill ha Wi-Fi eller till och med Ethernet-hemnätverk måste tillhandahålla sin egen router. Dessutom är Westell för närvarande endast kompatibel med DSL-tjänster i Arkansas, Kalifornien, Connecticut, Illinois, Indiana, Kansas, Michigan, Missouri, Nevada, Ohio, Oklahoma, Texas och Wisconsin. Kunder i andra stater kan inte använda AT & T Westell-modemet.