Hur man ökar antenneffekten

Takantenner är ledningen för gratis programmering över luften från dina lokala programföretag. Trots den enkla inblandade tekniken finns det några faktorer som potentiellt försämrar dessa högkvalitativa bilder. Alltför långa eller skadade ledningar och antennjustering orsakar onormala störningar. Antenneffekten ökar effektivt genom att lösa dessa problem genom korrekt kabeldragning och inriktning.

Rikta antennen

Steg 1

Bestäm din orientering till lokala torn med hjälp av en resurs som AntennaWeb.org eller TV Fool.com. Webbplatser som dessa använder din adress för att plotta din geografiska plats i förhållande till lokala sändningstorn, så att du kan rikta antennen korrekt.

Steg 2

Använd din kompass för att jämföra din antenns riktning med dina platsfynd. Rotera antennen med den utökade delen av matrisen mot klustret av antenner som visas på din karta.

Flytta antennen inte mer än 5 grader per justering. Återgå till din tuner eller tv och gör en kanalsökning igen. Notera vilka kanaler som tidigare inte var tillgängliga.

Kontrollera dina ledningar

Steg 1

Titta på de numeriska avståndsmätningarna som är markerade på koaxialkabeln som leder från antennen till tunern eller TV: n. Räkna dem för att bestämma den totala längden på koaxialkabeln.

Steg 2

Ta bort eventuell koaxialkabel med många skarvar, skär eller fatanslutningar. Dra ut ledningar utan märkning "RG-6" eller "RG-6U" på kabeln. RG-6-familjen av koaxialkablar erbjuder överlägsen skärmning och trådmätare jämfört med RG-59, en annan vanlig typ av antennledningar.

Steg 3

Anslut en antennförförstärkare nära den gängade utgången på antennen med en kort bit koaxialkabel. Skruva i koaxialkabeln som leder in i strukturen till den andra änden av förförstärkaren. Dessa enheter hjälper till att kompensera för längre kabellängder över 100 fot, eller om kabeln går in i en distributionsförstärkare inuti strukturen.

Anslut en distributionsförstärkare om flera kabeldelar krävs. Förstärkare förstärker signalen för att kompensera för de 3 decibel signalförlust som uppstår vid varje split.