Hur du gör din födelsedag tillgänglig på din Facebook

Facebook är en social nätverkssajt med över 600 miljoner aktiva användare. Som medlem på Facebook kan du hålla reda på dina vänners födelsedagar och skicka dem födelsedagsönskningar genom att lägga upp dem på deras vägg eller skicka dem ett privat meddelande. Du kan också välja om du vill göra din egen födelsedag tillgänglig för alla dina vänner eller inte, och när det är dags kan du använda Facebook för att skicka dina kompisinbjudningar till festen.

Redigerar din födelsedag

Klicka på knappen "Redigera profil" längst upp till höger på din profilsida. Din födelsedag är under fliken "Grundläggande information". Till höger om din födelsedag finns en rullgardinsmeny där du kan välja om du vill att hela födelsedagen ska visas i din profil, bara månaden och dagen eller inte alls. Klicka på "Spara ändringar."

Sekretessinställningar

Facebook ger dig möjlighet att göra din födelsedag synlig inte bara för dina vänner utan för dina vänner och även för alla som händer på din profil. Klicka på "Konto" i fältet högst upp på din Facebook-sida och välj "Sekretessinställningar". Du kan göra hela din profil synlig av "Alla", "Vänner till vänner" eller "Endast vänner" eller välj "Anpassa inställningar" för att välja vilken information du vill synliggöra för vem. Klicka på "Använd dessa inställningar" när du är klar.

Vännens födelsedagar

Klicka på "Händelser" på din Facebook-startsida och sedan på "Födelsedagar". Om dina vänner har sina födelsedagar synliga för dig, kommer deras födelsedagar att visas under lämplig månad, tillsammans med deras kommande ålder om de gjorde sitt födelseår synligt. Facebook kommer också att påminna dig om väns födelsedagar när de kommer upp.

Skapa ett födelsedagsevenemang

Du kan också använda Facebook för att skicka inbjudningar till din födelsedagsfest till dina vänner. Klicka på "Händelser" från din Facebook-startsida och välj "Skapa en händelse". Ange datum, tid, plats och detaljer angående födelsedagsfesten i följande uppmaning. Klicka på "Välj gäster" under "Vem är inbjuden?" En lista med alla dina vänner kommer att visas. Välj bland dem du vill komma till festen. Klicka på "Skapa händelse".