Hur man sätter en låt på Tumblr utan att se länken

Medan du kan skapa privata Tumblr-inlägg för alla inläggstyper om du vill publicera media och dokument som bara du kan se, för att spela en låt för dina bloggbesökare från en dold spelare måste du bädda in en musikspelarwidget i ditt tema. Skaffa gratis widgets från tjänster som Hypster, SCM eller Streampad. Om du döljer widgeten, se till att aktivera attributet “Autoplay” när du genererar koden så att din musik börjar spela automatiskt när din blogg visas.

Privat ljudpost

Klicka på "Ljud" -postikonen i den översta navigeringsmenyn på din Tumblr-instrumentpanel för att öppna skärmen Nytt ljudinlägg.

Klicka på fliken "Extern URL" och skriv eller kopiera och klistra in URL: en till en delad låt eller spellista. Klicka på fliken "Sök", skriv in låtens titel, albumtitel eller bandnamn i sökrutan och välj sedan en post som returneras i sökresultaten för att välja ett spår eller en spellista från Tumblr-katalogen. Klicka på fliken "Ladda upp", klicka på ikonen "Välj fil" för att öppna dialogrutan för filval och bläddra sedan till och klicka på en MP3-fil för att ladda upp spåret till inlägget. Du kan också helt enkelt dra och släppa en MP3-fil från din dator till ikonen Välj fil.

Klicka på rullgardinspilen bredvid knappen "Skicka" och klicka sedan på "Privat". Etiketten för inläggsknappen ändras till "Skapa privat inlägg."

Klicka på knappen "Skapa privat inlägg" för att publicera det privata inlägget till din tidslinje.

Inbäddad ljudspelar widget

Öppna webbplatsen för ljudspelare i en webbläsare (se Resurser). Vissa webbplatser kräver att du skapar ett konto för att generera widgetkod, medan andra inte gör det.

Följ webbplatsinstruktionerna för att välja spelarens färgschema och utseende och generera sedan HTML-koden för spelarwidgeten. Observera att för webbplatser som Hypster måste du ha en sparad låt eller spellista för att lägga till widgeten för att kunna generera koden.

Kopiera widgetkoden till ditt urklipp genom att klicka på alternativet "Kopiera" eller "Kopiera till Urklipp", om tillgängligt. Om ingen kopieringsknapp är tillgänglig markerar du alla tecken i koden och trycker sedan på “Ctrl-C” för att kopiera koden till urklipp.

Logga in på din Tumblr-instrumentpanel, klicka på namnet på bloggen som du vill redigera i högra sidofältet och klicka sedan på länken "Anpassa" för att öppna bloggtema för redigering.

Klicka på länken "Redigera HTML" för att öppna temakoden i redigeraren.

Högerklicka i temakoden på önskad plats för widgeten och klicka sedan på "Klistra in" från snabbmenyn för att klistra in koden i HTML-temakoden. Följ instruktionerna för den specifika ljudspelaren du använder. För vissa spelare måste du bädda in widgetkoden före ""tagg, medan du för andra måste bädda in koden i""tagg.

Ändra attributet "Synlighet" i widgetkoden till "dold".

Klicka på knappen "Uppdatera förhandsgranskning" för att förhandsgranska widgeten, klicka på "Spara" för att spara ändringarna och klicka sedan på "Avsluta" för att stänga anpassningsverktyget.

Tips

Klicka på kryssrutan “Autoplay” när du genererar spelarens widgetkod. Alternativt kan du infoga attributet "autoplay = 1" i widgetkoden för att aktivera funktionen. Om widgeten är dold har användaren inget sätt att styra spelaren, så du måste automatiskt starta musiken. Tumblr-ljudinlägg stöder MP3-filer upp till 10 MB i storlek. Du kan sätta in några spelare, som Hypster, i rutan Beskrivning i panelen Anpassa.