Hur man skickar in någon för Facebook Slander

Facebook syftar till att skapa en underhållande och säker miljö för människor att använda sitt sociala nätverk, och de är stränga för att ta bort innehåll som bryter mot deras användarvillkor. Om du tror att någon förtalar dig på Facebook kan hon och hennes innehåll rapporteras som trakasserier. Du kan rapportera vad som helst, även om det inte syns för dig på Facebook. Förstå att rapporteringsinnehåll inte garanterar att innehållet kommer att tas bort.

Definiera förtal

Förtal är att sprida falsk information i syfte att förstöra eller skada någons rykte. Detta är något annorlunda än skvaller genom att skvaller helt enkelt är hörsägande och generellt oinformerad diskussion och ryktet. Förtal har däremot direkta, skadliga avsikter. Gränsen mellan rykten och förtal kan ibland vara suddig, men om du känner att du kan skadas som ett resultat är det en bra idé att försöka rapportera det kränkande innehållet.

Hur man rapporterar

Om du kan se det kränkande innehållet, hitta det inlägg som du vill rapportera. Håll muspekaren över stolpen tills pilen nedåt visas i hörnet. Klicka på den för att dölja inlägget och klicka sedan på "Rapportera berättelse eller skräppost." När inlägget är dolt klickar du på "arkivera en rapport." Välj "Det trakasserar mig" och klicka sedan på "Fortsätt" för att slutföra rapporten. Om du inte kan se inlägget alls, oavsett om du är blockerad eller har dolt personens inlägg, använd istället Facebooks villkor för överträdelse (se Resurser).

Resultat

När du har skickat in en rapport kommer du inte att kunna se resultaten om du inte kollar upp den själv. Facebooks personal kommer inte att informera dig om sitt beslut oavsett resultatet, och all kommunikation med den kränkande personen kommer att ske privat. Du kommer inte nödvändigtvis att bestraffas för att lämna in en enda rapport om rapporten inte går igenom, men om du fortsätter att lämna rapporter eftersom du inte är nöjd med resultaten kan ditt konto inaktiveras.

Överväganden

Allt innehåll på Facebook måste följa Facebooks användarvillkor och regler. Detta innebär att allt innehåll kommer att bedömas enligt dessa regler, inte av om du ogillar det eller inte. Det finns en möjlighet att inlägg som förolämpar dig kan få stanna. Om så är fallet kanske du helt enkelt vill blockera den eller de personer som gör inlägg om dig. Observera också att Facebooks personal inte kommer att informera den andra personen som rapporterade innehållet; alla rapporter är helt anonyma.