Vad är en Kindle Edition-bok?

Kindle är Amazons e-läsarenhet som gör det möjligt för användare att ladda ner och se digitala e-bokversioner av alla slags tryckta publikationer. E-böckerna som köpts av Amazonas onlinebutik är kända som "Kindle Edition Books", och anger att de är utformade för att användas med en Kindle eller liknande e-läsarenhet.

e-böcker

En e-bok, som är förkortning för "elektronisk bok", definieras av PC Mag som "den elektroniska motsvarigheten till en tryckt bok." Dessa böcker kan ses på många olika elektroniska enheter, inklusive stationära datorer, bärbara datorer, mobiltelefoner, handhållna spelsystem och dedikerade e-läsare. E-böcker finns i en mängd olika format, inklusive PDF, ePub, eReader, DOC, MobiPocket och Kindles eget inbyggda Kindle Edition-format.

Kindle Edition Books

Kindle Edition-böcker är e-böcker som köps in från Amazons online-eBook-butik och optimeras för användning med Kindle-läsaren. Dessa e-bokfiler är betecknade med filtillägget ".azw" och har DRM (Digital Rights Protection) som endast tillåter att filerna läses på Kindle e-läsarenheter eller enheter som kör ett Kindle e-läsare-program eller -program. Användare kan dela Kindle Edition-böcker med upp till sex andra Kindle-e-läsare eller enheter som kör Kindle-programvaran.

Typer av Kindle Edition-böcker

Kindle Edition-böcker spänner över hela spektrumet av litterära genrer, från romantiska romaner och kriminella thrillers till biografier och litterära klassiker. Dessutom kan böcker skrivna innan 1923 upphovsrättslagar trädde i kraft laddas ner gratis till en Kindle-enhet. Kindle-användare kan också prenumerera på Kindle Edition-tidningar och Kindle Edition-tidskrifter, köpa Kindle Edition-singlar och följa Kindle Edition-versioner av stödda onlinebloggar.

Skaffa Kindle Edition Books

Amazon Web Store har en hel sektion tillägnad Kindle Edition-böcker. För att komma åt den här delen av butiken, navigera till Amazonas hemsida, flytta muspekaren över alternativet "Kindle" och klicka på alternativet "e-böcker" från snabbmenyn. Där kan du bläddra, köpa och ladda ner alla Kindle Edition-böcker som Amazon har att erbjuda. Alternativt, om du hittar en tryckt bok på Amazon-butiken som du vill köpa som en Kindle Edition-bok och en Kindle Edition av den boken är tillgänglig, kommer det att finnas en länk till Kindle Edition på tryckboks produktbeskrivningssida.