Hur man kopierar kontakter när man byter från Verizon till AT&T

Trots inkompatibilitet mellan enheterna som Verizon och AT&T använder, kan du använda en mängd olika metoder för att undvika att manuellt skriva in alla dina kontakter i din nya telefon. Dessa kan inkludera specialdatorer i AT & T-butiker för att automatisera hela processen, använda en smarttelefons egen programvara för att kopiera dina kontakter till den nya enheten, eller använda Verizon och AT & T: s säkerhetskopieringsverktyg online.

GSM vs CDMA

AT&T och Verizon använder två fundamentalt olika tekniker för sina mobilnätverk. AT&T använder GSM-nät medan Verizon använder CDMA-teknik. GSM-telefoner lagrar operatörens nätverksdata på SIM-kort, flyttbara skär som du kan flytta från telefon till telefon. Dessa kort innehåller också personlig information som din kontaktlista. CDMA-telefoner lagrar denna information internt och kräver datoriserad hjälp för att överföra data från telefon till telefon.

Överföring i butik

Det enklaste sättet att kopiera kontakter från din Verizon-telefon till din AT & T-telefon är att ta med båda enheterna till en AT & T-butik som har en specialdator för att skriva och läsa data till och från både GSM- och CDMA-telefoner. Inte varje AT & T-uttag har den här utrustningen, så du bör ringa framåt för att bekräfta att butiken du besöker gör. Om butiken inte har det kan AT & T-anställda som arbetar där leda dig till närmaste butik som gör det.

Smarttelefonkontakter

Om du använder samma typ av smartphone på AT&T som du använde på Verizon, kan du använda Googles, Apple eller BlackBerrys verktyg för att kopiera dina kontakter från din gamla enhet till din nya. Om du använder en Android-enhet laddas dina kontakter automatiskt ned när du synkroniserar din enhet med samma Google-konto. Om du använder en iPhone kan du ladda ner dina kontakter genom att synkronisera den nya enheten till ditt iCloud-konto. Du kan också överföra dina BlackBerry-kontakter från en enhet till en annan via din dator med BlackBerrys programvara "BlackBerry Link".

Importera / exportera säkerhetskopior

AT&T och Verizon Wireless erbjuder båda onlineverktyg för säkerhetskopiering och hantering av kontakter för många av deras icke-smartphones. När du säkerhetskopierar dina kontakter via Verizons "Backup Assistant Plus" -verktyg i ditt Verizon-onlinekonto kan du exportera kontaktlistan som en ".CSV" -fil till din dator. Du kan kopiera dessa kontakter till din nya AT & T-telefon genom att importera den här filen till AT&T: s Mobile Backup-webbplats. AT&T kommer sedan att skicka dessa kontakter till din telefon.