Hur man gör Camtasia snabbare

Renderingsprocessen i TechSmiths Camtasia Studio kombinerar ditt källmaterial med dina redigeringar, bildtexter, övergångar och andra effekter för att producera en enda videofil. Eftersom denna process måste fungera på alla bildrutor och inte bara de du har modifierat tar det ofta lång tid. I vissa fall kan emellertid en glitch eller en inställning i Camtasia sakta ner rendering ytterligare.

Uppdatera din programvara

Förbättringar av Camtasias kod kan lösa buggar som orsakar långsam rendering. Till exempel orsakade ett tidigare fel i Camtasia Studio 8 videor som producerades med bildhastigheter under 30 bilder per sekund att renderas långsamt. För att söka efter korrigeringar, öppna menyn "Hjälp" och klicka sedan på "Sök efter uppdateringar" - om det finns en nyare version har programmet en nedladdningslänk. Camtasia använder inte en automatisk uppdaterare, så du måste installera den nya versionen och ange din registreringsnyckel igen.

Videodrivrutiner och inställningar

När din dators hårdvara tillåter detta kommer Camtasia att använda ditt grafikkort för att förbättra återgivningstiden. Föråldrade videodrivrutiner kan dock ha fel som gör att Camtasia renderas långsamt, i vilket fall du kan ladda ner nya drivrutiner från korttillverkarens webbplats. På vissa datorer kan grafikkortet faktiskt sakta ner renderingen. För att lösa detta öppnar du "Verktyg" -menyn, klickar på "Alternativ" och avmarkerar sedan "Använd GPU-acceleration om tillgänglig". Starta om Camtasia och försök köra den utan grafikkortet. Om inställningen redan är avstängd kan du försöka slå på den för att se om rendering påskyndas.

Ändra renderingsinställningar

Vissa renderingsinställningar kan påverka hastigheten. Om du till exempel ställer in Camtasia för att återge vid din källvideos ursprungliga upplösning, kommer rendering att gå mycket snabbare än om du matar ut till en annan upplösning. Att byta till en annan videokodek kommer också att påverka återgivningstiden, men kan också påverka din videokompatibilitet. Om du försöker testa en förändring i din video kan du producera ett litet urval av ditt projekt för att undvika det mesta av återgivningstiden - välj den del du vill ha på tidslinjen, öppna menyn "Arkiv", klicka på "Producera special, "och klicka sedan på" Producera val som. "

Uppgradera datorkomponenter

Att göra långa videor tar alltid betydande tid. Om du har provat andra korrigeringar och fortfarande inte är nöjd med din återgivningshastighet kan uppgradering av din dator göra en dramatisk skillnad. Camtasia förlitar sig främst på CPU-hastighet, men en grafikkortsuppgradering kan också hjälpa till, med alternativet "Använd GPU-acceleration" markerat. Om du bara producerar video en gång i taget är den enklaste lösningen helt enkelt att låta din dator rendera medan du gör något annat.

Ansvarsfriskrivning för version

Informationen i den här artikeln gäller Camtasia Studio 8. Den kan variera något eller markant med andra versioner.