Hur man byter namn på gruppchattar på iPhone och Mac

Om du inte är medveten kan du byta namn på gruppchattar på din iPhone, iPad eller Mac och detta kan verkligen hjälpa dig att hantera och identifiera gruppchattar på din enhet.

Byt namn på gruppchattar på iPhone

Om du använder appen Meddelanden ett tag på din iPhone är det mycket troligt att du har dragits in i gruppchattar. Problemet med meddelanden-appen är dock att den automatiskt namnger gruppchattar genom att kombinera namnen på kontakter som är involverade i en gruppchatt.

Till exempel kommer en gruppchatt med John, Jenny och Jenkins att visas som John & Jenny ... på din iPhone.

Eftersom du kommer överens om att sådan namngivning av gruppchattar inte alls hjälper och kan leda till att ett antal meddelanden på din iPhone visas som John & Jenny ..., om dessa kontakter visas i andra gruppchattar tillsammans med några andra medlemmar om helt olika ämnen .

Lyckligtvis är det verkligen lätt att byta namn på gruppchattar på din iPhone / iPad / Mac och du kan använda detta för att byta namn på gruppchattar med korrekt beskrivande namn, så att du tydligt kan identifiera gruppchattar på din iPhone.

Byt namn på gruppchattar på iPhone eller iPad

Följ stegen nedan för att byta namn på gruppchattar på din iPhone eller iPad.

1. Öppna appen Meddelanden på din iPhone

2. Öppna sedan gruppchatt som du vill byta namn på.

3. När du väl är i den valda gruppchatten, klicka på ikonen Detaljer (i) längst upp till höger på skärmen (se bild nedan).

4. Skriv in lämpligt namn på denna gruppchatt på fönstret Detaljer och tryck på Klar.

Som du kan se på bilden nedan är namnet Nya grupper tydligt synligt på meddelandeskärmen på din iPhone, vilket gör det enkelt att identifiera denna gruppchatt i iMessages-appen.

Obs! Alla dina kontakter som är involverade i gruppchatten kan se det nya gruppnamnet. Se därför till att du inte använder några stötande, okänsliga eller kontroversiella termer för att beskriva gruppchatten.

Byt namn på gruppchattar på Mac

Istället för att använda den lilla skärmen och det virtuella tangentbordet på din iPhone kan du också använda din Mac för att snabbt byta namn på gruppchattar.

1. Öppna Meddelanden-appen på din Mac genom att klicka på meddelandesymbolen i Dock på din Mac.

2. Öppna sedan gruppchatt som du vill byta namn på.

3. På gruppchattskärmen klickar du på alternativet Detaljer längst upp till höger på skärmen (se bild nedan)

4. Klicka på Lägg till ett gruppnamn i rullgardinsmenyn och skriv in ett lämpligt namn för gruppchatten (se bilden ovan)

5. Tryck på Enter-tangenten på tangentbordet på din Mac.

Som du ser på bilden nedan kan det nya gruppnamnet ses på skärmen Meddelanden, vilket gör det enkelt att identifiera denna gruppchatt på din Mac. Det nya gruppnamnet kommer också att synas på enheterna för alla medlemmar som tillhör denna gruppchatt.

Observera att du bara kan byta namn på en gruppchatt om alla medlemmar som deltar i en gruppchatt använder standardmeddelanden-appen på en Apple-enhet. Du kan inte byta namn på gruppchatten, om du chattar med användare som inte använder en Apple-enhet.