Hur man installerar VPN på iPhone

Om du funderar på att använda VPN på din iPhone hittar du nedan informationen och stegen som krävs för att konfigurera VPN på din iPhone eller iPad, både manuellt och med appar.

Varför använda VPN på iPhone

Det vanligaste skälet för att använda VPN är sekretess och säkerhet, särskilt när du använder offentliga WiFi-nätverk på ett kafé eller bibliotek. VPN används också av människor för att kringgå censur och för att få åtkomst till onlinetjänster med geobegränsningar.

Till exempel är en tjänst som Netflix geo-begränsad och dess användare är kända för att använda VPN för att få tillgång till Netflix medan de är på semester i något annat land utanför USA.

Du kan få mer information om VPN och hur det kan skydda din säkerhet och integritet genom att hänvisa till den här artikeln: Vad är VPN och hur fungerar det.

Installera VPN på iPhone

Proceduren för att ställa in VPN på iPhone beror på om din föredragna VPN-tjänst är tillgänglig i form av en dedicerad VPN-app för iOS-enheter.

Om din föredragna VPN-tjänst är tillgänglig i form av en app, kan VPN-installationsprocessen vara så enkel som att öppna VPN-appen på din iPhone och logga in på VPN-anslutningen med ditt användarnamn och lösenord.

Även om din favorit VPN-tjänst inte är tillgänglig som en iOS-app, är det riktigt enkelt att installera VPN manuellt på din iPhone. Nedan hittar du stegen för att ställa in VPN på din iPhone eller iPad, manuellt och även med VPN-appar.

Installera TunnelBear VPN på iPhone

Som nämnts ovan är VPN-tjänster som är tillgängliga i form av en iOS-app utformade för att automatiskt konfigurera och konfigurera VPN-nätverk på din iPhone.

Vi tillhandahåller nedanstående steg för att ställa in VPN på din iPhone med TunnelBear-appen. De flesta andra VPN-appar har liknande steg.

1. Öppna App Store på din iPhone och sök efter din önskade VPN-app. I det här fallet letar vi efter TunnelBear Free VPN.

2. Ladda ner och installera appen på din iPhone.

3. När appen är installerad öppnar du VPN-appen på din iPhone genom att trycka på knappen ÖPPEN

4. Därefter uppmanas du att skapa ditt TunnelBear VPN-konto. Ange din e-postadress, ange ett lösenord för ditt VPN-konto och tryck på Skapa ett gratis konto.

5. På nästa popup, klicka på alternativet Jag accepterar för att acceptera TunnelBear VPN användarvillkor.

6. På nästa popup klickar du på Tillåt för att låta TunnelBear-appen lägga till VPN-konfigurationer till din iPhone.

7. Logga in på ditt e-postkonto och leta efter ett e-postmeddelande från TunnelBear. Öppna e-postmeddelandet och verifiera ditt e-postkonto genom att trycka på eller klicka på Verifiera kontolänken.

8. När du har verifierat din e-postadress. Klicka på Fortsätt för att slutföra processen för VPN-installation på din iPhone (se bild nedan)

Detta slutför VPN-inställningen på din iPhone och du är alla inställd på att surfa på internet på din iPhone med ett säkert VPN-nätverk.

Som standard är TunnelBear VPN på din iPhone inställd för att ansluta automatiskt när du öppnar Safari eller någon annan webbläsare på din iPhone. Du kan dock enkelt aktivera eller inaktivera VPN på din iPhone från inställningsskärmen (se bild nedan)

Du kan bekräfta om du surfar på internet med en VPN-anslutning genom att leta efter VPN-tecken längst upp till vänster på skärmen (se bild nedan)

Installera VPN manuellt på iPhone

Följ stegen nedan om din önskade VPN-tjänst inte är tillgänglig som en APP eller om du vill ställa in VPN-anslutning manuellt på din iPhone.

1. Klicka på Inställningar> Allmänt.

2. Bläddra nedåt på nästa skärm och tryck på VPN.

3. På VPN-skärmen klickar du på alternativet Lägg till VPN-konfiguration ....

4. Klicka på Type på skärmen Lägg till konfiguration (se bild nedan)

5. På nästa skärm trycker du på den typ av VPN-anslutning som du vill ställa in på din iPhone.

Obs! Se avsnitt nedan om vilken typ av VPN-nätverk du ska välja.

6. När du har valt VPN-typ klickar du på länken Lägg till konfiguration för att komma tillbaka till VPN-konfigurationsskärmen (se bild nedan)

7. Skriv in alla nödvändiga detaljer för ditt VPN på skärmen Lägg till konfiguration. Skriv in en beskrivning för ditt VPN (säg MY VPN), skriv in din VPN-server, VPN-konto och andra detaljer efter behov och tryck på Klar (se bild nedan)

Obs! Du bör kunna få de flesta av dessa detaljer genom att logga in på ditt VPN-konto eller så kan du få dem från din VPN-tjänsteleverantör.

Aktivera VPN på iPhone

När VPN har konfigurerats på din iPhone måste du aktivera VPN-nätverket på din iPhone.

1. Klicka på Inställningar på startsidan på din iPhone.

2. På skärmen Inställningar, slå på VPN på din iPhone genom att flytta väljaren bredvid VPN till PÅ-position (se bild nedan).

Efter detta är ni alla inställda på att surfa på internet på din iPhone med ett säkert VPN-nätverk.

Vilken typ av VPN du ska välja

När du manuellt ställer in VPN på din iPhone kommer du att behöva välja vilken typ av VPN-nätverk du vill installera på din iPhone. I allmänhet kommer du att välja mellan IKEv2, IPSec eller L2TP.

IKEv2: Internet Key Exchange version 2 har starka krypteringsfunktioner och är också känd för sin förmåga att återansluta mycket snabbt, om VPN-anslutningen på din iPhone blir omtvistad.

L2TP / IPsec: Dessa VPN-typer tillhandahålls som alternativ till OpenVPN på iOS-enheter. iOS har API-begränsningar som förhindrar användning av OpenVPN på iOS-enheter.

OpenVPN säkrar data på transportnivå genom att använda SSL / TLS-säkerhetsprotokoll, medan IKEv2 / IPSec säkrar data på IP-nivå. Båda dessa VPN-typer kan betraktas som mer eller mindre lika säkra.