Den bästa tiden på året att sälja på eBay

Sedan lanseringen 1995 har eBay förändrat hur människor köper och säljer nya och begagnade föremål. Det har skapat en ny nisch, som går med i tagg-, garage- och fastighetsförsäljning tillsammans med traditionella rubrikannonser till en snabb och enkel handelsmetod. När fler användare går med på eBay och antalet artiklar som säljs ökar är det viktigt att tänka lite på exakt vilken tid på året du planerar att lista dina artiklar.

Funktionella föremål

Många artiklar du listar på eBay kommer att sälja oavsett säsong. Dessa betraktas som funktionella föremål, till exempel kringutrustning till datorer, bildelar och husdjurstillbehör. Köpare kommer att behöva denna typ av saker året runt, så de är vanligtvis immuna mot eventuella säsongsmässiga nedgångar.

Säsongsartiklar

Säsongsartiklar är produkter som vanligtvis bara används under en del av året, till exempel skidutrustning, trädgårdsredskap och tillbehör till eldstäder. Planera att lista dessa typer av föremål under perioden fram till deras användning. Du bör lista trädgårdstillbehör i mars eller till exempel skidor i november. Du kommer att locka ett större antal anbudsgivare.

Fleråriga

Den bästa tiden på året att sälja på eBay

Objekt som säljer bra hela året kan betraktas som fleråriga. Denna grupp liknar funktionella artiklar, men anses inte vara nödvändiga. Detta inkluderar till exempel iPods, tavelramar och samlingsmynt. Dessa artiklar säljs året runt för det mesta, men var försiktig med vad du lägger i den här kategorin; objekt som konst, samlarobjekt och hantverk klassificeras som mer diskreta föremål, så kom ihåg det när du planerar vilken tid på året som ska listas online.

Tidpunkt

Börja med att titta på dina säsongsartiklar och bestäm exakt vilken tid som är bäst att sälja varje artikel. En cykel kommer till exempel att klara sig bättre i mars än i oktober. På samma sätt kommer ett par skidbindningar att skapa större intresse i november än vad det skulle göra i juli. En liten bit av att planera framåt och sätta dig i köparens skor hjälper dig att navigera i säsongens försäljningscykler på eBay.

Semestertider

Den fem till sex veckors långa försäljningscykeln som börjar på "Black Friday" - dagen efter Thanksgiving - och avslutas i slutet av året är ett undantag. Handlare på eBay som säljer present- och semesterorienterade produkter klarar sig vanligtvis bättre under den här månadslängden än under de andra elva månaderna på året. På samma sätt försenas försäljningen av nästan alla andra föremål under denna tidsperiod, eftersom shopparens sinnen och plånböcker är upptagna någon annanstans.