De bästa sätten att montera en GPS

Det finns många alternativ när du bestämmer det bästa sättet att montera din GPS-enhet. Innan du väljer en monteringslösning måste du dock bestämma var du vill placera din GPS. GPS-tillverkare inkluderar ofta olika typer av fästen med originalförpackningen. Om de medföljande fästena inte uppfyller dina behov kan du köpa ett alternativt monteringssats.

Sugmontering

De flesta GPS-enheter har ett sugfäste som du kan använda för att fästa enheten på bilens vindruta. Denna typ av fäste använder en stor sugkopp för att säkra GPS på plats. Förutom att fästa på vindrutan kan du fästa ett sugfäste på en jämn instrumentbräda. Detta kan vara användbart om du bor eller reser genom ett tillstånd som förbjuder dig att montera en GPS på vindrutan. En nackdel med denna typ av fäste är att sugningen kan misslyckas med hög luftfuktighet; en annan är att sug bara fungerar på släta ytor. Därför kan du inte använda ett sugfäste på en strukturerad instrumentpanel.

Kardborrfäste

Med självhäftande kardborreband kan du montera din GPS säkert på bilens instrumentbräda. Beroende på storlek och vikt på din GPS-modell kan du fästa en eller flera remsor med kardborreband både på baksidan av din GPS och på instrumentpanelen. Tyvärr kan limet tappa styrka över tiden och kardborrebandet kanske inte längre bär vikten på din GPS. Dessutom kan avlägsnande av kardborrbandet lämna en klibbig rest där limet var.

Styrfäste

Om du vill använda din GPS på din motorcykel erbjuder ett styrfäste en idealisk lösning. Dessa fästen använder en U-bult och muttrar för att fästa GPS i din motorcykels styr. Att exponera din GPS för hårda element när du är monterad på styret kan dock skada enheten.

Andra fästen

Andra monteringssatser finns tillgängliga, beroende på var du vill placera din GPS. Med ett visirfäste kan du säkra din GPS i bilens solskydd. Andra monteringsalternativ inkluderar en kopphållare och en ventilationsfäste. Båda dessa låter dig säkra din GPS utan att blockera utsikten över vägen.