Vad är hänglåset på Twitter?

Hänglåset på en användares Twitter-konto innebär att användarens tweets är skyddade. Att skydda dina tweets på Twitter gör ditt konto i princip privat. Dina tweets kan inte retweetas och dina inlägg är inte synliga för offentliga användare. När du skyddar dina tweets visas hänglåsikonen bredvid din avatar i din profilsida och i dina tweets.

Skyddade kontra offentliga tweets

På Twitter kan din profil och tweets visas offentligt som standard. Det betyder att användare inte behöver ha ett Twitter-konto och inte heller behöver följa ditt konto för att se dina tweets och din profil. Dina tweets kan visas i sökningar på Google och Twitter. När du konfigurerar dina tweets som skyddade är dina tweets bara synliga av dig och dina följare. Dina tweets visas inte i offentliga sökningar på Google eller Twitter, och godkända användare som kan komma åt dina tweets kan inte retweeta dem. Dina skyddade tweets kommer fortfarande att visas i sökningar som utförs av dig och dina följare.

Efter ett skyddat konto

När du skyddar dina tweets kan andra användare fortfarande följa ditt konto. De måste dock begära godkännande från dig för att göra det. När ditt konto är skyddat och du får en begäran om att följa upp, visas en ny anmälningsflik på Follower Request på din Twitter-profilsida. Klicka på fliken för att se en lista över dem som begär att följa ditt konto. Klicka på "Godkänn" för att acceptera följare, eller klicka på "Neka" för att avvisa och ignorera begäran. Om du följer andra skyddade konton kommer du att upptäcka att du inte kan retweeta de privata kontonas inlägg, och dessa konton kan inte retweeta dina inlägg.

Hur man skyddar mina tweets

För att skydda dina tweets, logga in på Twitter och klicka sedan på nedåtpilen bredvid kugghjulsikonen. Klicka på "Inställningar" och sedan på fliken "Säkerhet och sekretess". Bläddra till sekretess för sekretess för tweet och klicka sedan på kryssrutan "Skydda mina tweets". Spara inställningarna. Dina tweets sätts omedelbart till privata.

Förbehåll

När du konfigurerar inställningen Skydda mina tweets blir alla dina tweets, även de som redan publicerats på plattformen, omedelbart privata. Det motsatta är också sant. Om ditt konto tidigare har skyddats och du inaktiverar inställningen Skydda mina tweets, blir privata tweets omedelbart offentliga. Även om dina tweets är skyddade kan dina inlägg fortfarande visas i Googles sökresultat. Detta beror på att data cachas på Googles servrar. Du kan skicka en begäran till Google om att ta bort informationen från sökmotorn. Leta reda på webbadressen för listan och skicka sedan webbadressen till Google med hjälp av formuläret för borttagningsbegäran (se Resurser).