Hjälp till att konfigurera Netflix på en Magnavox Blu-Ray-spelare

Magnavox 5130-seriens Blu-ray-spelare är utrustade med inbyggd trådlös anslutning och möjligheten att strömma filmer genom tjänster som Netflix och Vudu. Netflix har tusentals filmer och tv-avsnitt tillgängliga för on-demand-streaming. För att ansluta till Netflix via din Magnavox Blu-ray-spelare måste du ha en aktiv internetanslutning och ett aktivt medlemskap i Netflix.

Registrera dig hos Netflix

Du måste ha ett aktivt Netflix-medlemskap för att kunna strömma filmer till din Magnavox Blu-ray-spelare. Besök Netflix.com för att skapa ett nytt Netflix-konto. Om du redan har ett konto kan du hoppa över detta steg och logga in med ditt användarnamn och lösenord. Du får möjlighet att välja filmer via e-post, strömmande filmer eller båda tjänsterna. Du måste köpa streamingtjänsten för att komma åt Netflix på din Blu-ray-spelare.

Ansluter till Internet

Din Magnavox Blu-ray-spelare måste vara ansluten till Internet innan den kan strömma innehåll från Netflix. Du har valet att ansluta din Blu-ray-spelare via en trådbunden eller trådlös anslutning. För att ansluta till en trådbunden anslutning, anslut en Ethernet-kabel till Ethernet-porten på baksidan av din Blu-ray-spelare och router. För att ansluta trådlöst, tryck på "Meny" -knappen och välj menyn "Nätverksanslutning". välj "Nätverksval" och välj "Trådlöst". Välj alternativet "Trådlös router" och välj sedan "Hitta trådlöst nätverk." Din Blu-ray-spelare börjar leta efter alla trådlösa nätverk inom räckhåll. Välj ditt nätverk och ange eventuella lösenord eller säkerhetsnycklar som tilldelats ditt trådlösa nätverk.

Skaffa en aktiveringskod

Välj "Netflix" från din Magnavox Blu-ray-spelares huvudmeny och tryck på "Grön" -knappen medan Netflix öppningsskärm laddas. Första gången du laddar Netflix ser du en skärm med titeln "Ansvarsfriskrivning för nätverkstjänst." Välj "Godkänn" och tryck på "OK" för att låta din Blu-ray-spelare ansluta till Internet. Välj "Ja - aktivera direktströmning från Netflix" och tryck på "OK". En aktiveringsskärm med en aktiveringskod visas på skärmen. Logga in på Netflix.com/activate på din dator för att aktivera din Magnavox Blu-ray-spelare som en Netflix-enhet.

Trådbunden kontra trådlös anslutning

Skillnader mellan trådbundna och trådlösa anslutningar upptäcktes i 2011-studien "Wi-Fi i hemmet" av Epitiro. I denna studie fann forskarna att trådlösa internethastigheter var upp till 30% lägre än trådbundna internethastigheter. Eftersom strömmande filmer över Internet kräver en stabil och snabb internetanslutning rekommenderas det att du ansluter din Blu-ray-spelare till en trådbunden anslutning när det är möjligt.