Kan jag spara ett Word-dokument på iPhone?

Tidiga versioner av Apples iPhone tillät dig att se Word-dokument, men inte spara dem på din telefon. Nu finns emellertid en mängd olika dokumentredigeringsprogram tillgängliga som låter dig visa, skapa och redigera Microsoft Office-filer. När en applikation har installerats finns det flera metoder för att överföra dina Word-filer till iPhone.

iTunes Fildelning

I version 9.1 av iTunes inkluderades en funktion som möjliggör snabb, dra och släpp-synkronisering av filer. Genom att välja relevant applikation från listan "Appar" på fliken "Appar" i iTunes kan du släppa kompatibla filer i rutan "Dokument" för att göra dem tillgängliga på iPhone. Microsoft Office-kompatibla applikationer som Documents To Go och QuickOffice tillåter tvåvägsöverföring av Word-filer med iTunes-fildelningsalternativet. Detta låter dig också kopiera filer tillbaka till datorn när de har redigerats på iPhone.

Webbserver

Många Microsoft Office-kompatibla iPhone-applikationer har en inbyggd webbserver som låter dig överföra filer mellan iPhone och en dator via Wi-Fi. När webbservern har aktiverats i applikationen kan du komma åt dess filstruktur genom att öppna relevant IP-adress och port i datorns webbläsare. Den exakta adressen kommer att beskrivas av applikationen när du startar webbservern. När du väl är ansluten kan filerna för den applikationen nås som om det var en webbplats med en uppladdningsfacilitet.

Email-bilaga

I version 4.0 av iPhones firmware blev det möjligt att dirigera e-postbilagor till alla applikationer som är kompatibla med den specifika filtypen. Word-dokument kan skickas till iPhone genom att skicka dem via e-post till kontot som övervakas av iPhone och sedan hålla fingret nere på filbilagan när du visar e-postmeddelandet. IPhone kommer att fråga vilket kompatibelt program du vill skicka filen till. I de flesta Microsoft Office-kompatibla applikationer kan du också skicka enskilda Word-filer direkt från appen, så att du kan skicka redigerade filer tillbaka till datorn med samma metod.

Molnlagring

Många Microsoft Office-kompatibla iPhone-applikationer har tillgång till "molnlagring" -tjänster online, till exempel Dropbox och Google Documents. När du väl är inloggad på molnlagringstjänsten med ditt användarnamn och lösenord kan alla filer som sparas i kontot laddas ner direkt till applikationen för redigering. Fördelen med molnlagring är att du kan spara filen tillbaka till onlinekontot när den har redigerats och eventuella ändringar kommer omedelbart att återspeglas på datorn. Alla dina filer är alltid tillgängliga för iPhone med den här metoden, även om enheten kräver en internetanslutning för att komma åt och spara filer i ett molnlagringskonto.