Alternativ till VoIP

Voice over IP, även känd som VoIP, är ett kommunikationsprotokoll som gör det möjligt för sina användare att ringa röstsamtal med samma infrastruktur som deras Internetanslutning. VoIP-telefontjänster erbjuds vanligtvis av de flesta internetleverantörer som en tilläggstjänst och erbjuder samma funktionalitet som ett traditionellt telefonsystem. För personer som inte vill använda VoIP via sin leverantör eller om det inte erbjuds finns det några bra alternativ.

MagicJack

MagicJack är en liten USB-ansluten enhet som ansluter till din dator och använder sin internetanslutning för att ringa och ta emot obegränsade samtal till en fast årsavgift. När enheten är ansluten till din dator och din dator är ansluten till Internet kan du ansluta en traditionell telefonlinje till telefonuttaget på sidan av enheten så att du kan fortsätta använda din befintliga telefon.

Google röst

Den internetbaserade Google Voice-tjänsten är gratis för kunderna och låter sina användare ringa och ta emot gratis röst- och videosamtal till andra datorer gratis samt röstsamtal till mobil- och fasta telefonnummer över hela världen till en låg kostnad. Kunderna kan registrera ett unikt telefonnummer och köpa buntar av minuter. Tjänsten stöder också vidarekoppling, konferenssamtal, röstbrevlåda, SMS-meddelanden och transkription av röstmeddelanden. Det nås via din webbläsare och finns också som en applikation för Apple iOS- och Google Android-mobiloperativsystem.

Skype

Skype är en "softphone" -tjänst som, precis som Google Voice, kan förvandla användarnas dator till en telefon. Skype körs på datorn som ett fristående program och det kräver att datorn är ansluten till Internet för att fungera. Användare av Skype kan registrera ett gratis användarnamn och ringa gratis PC-till-PC video- och röstsamtal samt registrera ett telefonnummer och köpa minuter så att de kan ringa internationella mobil- och fasta telefonnummer.

Vopium

Vopium är ett Danmark-baserat mjukvaruföretag som tillhandahåller billiga internationella samtal med en egen programvara som kan installeras på datorer, Mac-datorer och mobila enheter. Komponenten för mobila enheter är särskilt fördelaktig eftersom den tillåter människor att använda sina mobiltelefoner för att ringa internationella samtal till mycket lägre priser än vad deras mobiltjänstleverantör kan erbjuda. Precis som Skype stöder Vopiums mjukvaruklient också internationella SMS-meddelanden.