Hur man spelar ett bildspel på en Mac

Mac-datorer är det vanliga namnet på Apple Macintosh-datorsystem. OS X-operativsystemet har program som skiljer sig från de som finns i Windows. Ett program som ingår på alla Mac-datorer är ett fotohanteringsprogram som heter Preview. Detta är ett enkelt program som gör att Mac-användare kan visa foton som de laddar ner eller importerar till sin dator. Förhandsgranskning gör det enkelt att skapa ett bildspel.

Välj "Förhandsgranska" från din dockningsikoner. Ikonen "Förhandsgranska" är vanligtvis två fotografier som överlappar varandra med en liten, rund förstoringslins i det nedre högra hörnet.

Hur man spelar ett bildspel på en Mac

Öppna "Förhandsgranska" genom att dubbelklicka på ikonen med musen. Gå till "File" och öppna fliken. Gå till "Öppna" och öppna fönstret. Leta reda på en uppsättning fotografier som är lagrade på din dator. Du kan ha en fil på skrivbordet från en nyligen nedladdning, eller så kan du ha bilder i ditt fotobibliotek. Markera bilderna genom att trycka ned musknappen och dra musen över bilderna eller filerna för att välja objekt. När objekten är markerade klickar du på "Öppna med" och väljer "Förhandsgranska".

Hur man spelar ett bildspel på en Mac

Gå till "Visa" och klicka på fliken. Gå till "Bildspel" längst ner i listan och klicka på ordet. Detta kommer att förvandla ditt fotoval till ett bildspel. Ett urval av alternativ visas längst ner på skärmen över ditt första foto. Den här listan med alternativ gör att du kan flytta showen framåt eller bakåt, skapa ett indexark, montera bilden på skärmen, överföra bilden till iPhoto eller stänga fönstret.

Apple har gjort det ganska enkelt att skapa ett bildspel på en Mac. Allt som krävs är att välja dina foton och använda Preview, och du kan anpassa dem. Använd förhandsgranskning mac, Visa foton mac, Bildspel mac

Objekt du behöver

  • Macintosh-dator

  • Förhandsgranska programvara