Hur man ändrar Safari-filens nedladdningsplats på Mac

Som du måste ha räknat ut laddas filerna som du laddar ned med Safari-webbläsaren på din Mac som standard till nedladdningsmappen på din Mac. Men du kan enkelt ändra Safari File Download Location till Desktop, iCloud Drive eller någon annan plats på din Mac.

Ändra nedladdningsplats för Safari-fil på Mac

Det finns Mac-användare som är nöjda med hur saker fungerar och vet med säkerhet att alla nedladdade filer, musik, foton och videor kommer att finnas tillgängliga i mappen Nedladdningar på sin Mac.

Men det finns andra som vill ha en omedelbar åtkomst till nedladdade filer direkt på skrivbordet eller i en separat mapp på skrivbordet. Det finns också användare som hellre vill att alla nedladdningar laddas ner till iCloud Drive istället för att ta upp lagringsutrymme på sina Mac-datorer.

Oavsett kanske är det enkelt att ändra plats där Safari-webbläsaren håller nedladdade filer.

Ändra Safari File Download Location till Desktop

Följ stegen nedan för att ändra Safari File Download Location till Desktop på din Mac

1. Öppna Safari-webbläsaren på din Mac.

2. Klicka sedan på Safari-fliken i toppmenyn på din Mac och klicka sedan på alternativet Inställningar i rullgardinsmenyn (se bild nedan)

3. På nästa skärm, se till att du är på fliken Allmänt och klicka på nedåtpilen bredvid “File Download” Location och klicka sedan på alternativet Other.

4. På nästa skärmbild kan du välja önskad plats för nedladdning av Safari-fil. Du kan klicka på Skrivbordet eller Klicka på en mapp på skrivbordet på din Mac som den nya filens nedladdningsplats för Safari Browser.

Nästa gång du laddar ner någon fil, bilder eller låtar till din Mac kommer de att laddas ner till Desktop eller någon annan plats som du angav i steg 4 ovan.

Som du kan se från ovanstående steg kan Safari-webbläsaren på din Mac också konfigureras för att lagra alla nedladdade filer på iCloud Drive. Det här alternativet är väldigt bekvämt om du inte vill att stora filnedladdningar ska uppta SSD-lagring på din Mac.