Hur man gör GIF-filer till Tumblr-teman

Du kan ofta uppmärksamma din Tumblr-blogg genom att använda animerade Graphics Interchange Format-filer som en del av ditt tema. För att få animeringen i sidofältet eller beskrivningsområdet måste du först ladda upp GIF-filen och sedan lägga till en länk till filen i ditt temas HTML-kod. Om du har problem med att få animationen att fungera ordentligt kan du behöva ändra originalfilen för att uppfylla Tumblrs bildstandarder.

Lägg till bild i temat

Ladda upp den animerade GIF-filen till Tumblr från dess statiska filöverföringssida (länk i resurser). Tumblr låter dig ladda upp animerade GIF-filer så stora som 5 MB från den här sidan, så länge de är för användning på ditt tema. Alternativt kan du ladda upp filen till en webbhotell som TinyPic, PhotoBucket eller ImageShack. För andra webbplatser, håll filstorleken under 10 MB.

Kopiera bildadressen från Tumblr eller webbhotellet.

Gå till Tumblr-instrumentpanelen och klicka på "Anpassa" för att få tillgång till inställningarna för ditt bloggtema.

Klicka inuti fältet Beskrivning vid den punkt där du vill infoga den animerade GIF-filen och ange följande HTML-kod: Ersätt "URL" med URL för din animerade GIF. Håll citattecken runt webbadressen. Den slutliga koden ska se ut som: Hur man gör GIF-filer till Tumblr-teman

Klicka var som helst i förhandsgranskningsfönstret för att se hur bilden ser ut. På vissa teman kan du behöva lägga till ett breddattribut i koden så att bilden passar i sidofältet. För att ställa in en bredd på 300 pixlar, till exempel, ändra din kod på följande sätt: Hur man gör GIF-filer till Tumblr-teman

Klicka på "Spara" och sedan på "Avsluta". Om bilden inte visas ordentligt eller om animeringen inte fungerar, vänta några minuter tills Tumblrs server uppdaterar din sida. Om det fortfarande inte fungerar kan du behöva ändra den ursprungliga GIF-filen och sedan ladda upp den igen.

Tips

Minska dimensionerna på din animerade GIF-fil om den överstiger 500 med 700 pixlar. Många Tumblr-teman kan inte hantera större bilder, eller Tumblr kan ha problem med att minska bilden så att den passar din sidofält.

Minska storleken på originalfilen om du fortfarande har problem. Medan Tumblr stöder filer upp till 10 MB när de finns på andra webbplatser, kan de resurser som krävs för att bearbeta en så stor fil vara källan till problemet. Det enklaste sättet att minska filstorleken är att minska bilddimensionerna, men du kan också minska lagren eller antalet färger.

Spara din ursprungliga animerade GIF-fil om den uppfyller alla storlekskrav men ändå inte visas korrekt. Problemet kan vara ett enkelt fall av dålig kodning i originalfilen. Se till att du väljer animeringsalternativ när du sparar eller exporterar filen i ditt bildredigeringsprogram.

Använd ett standardbildredigeringsprogram som GIMP, Photoshop eller CorelDraw när du ändrar dina animerade GIF-filer. Du kan också spara eller ändra storlek på animerade GIF-filer med gratiswebbplatser som GIFMaker.Me, GIFMagic eller ResizePic (länkar i resurser).