Hur man ansluter en fjärrtråd till Sony Xplod

Sonys Xplod-serie bilelektronik innehåller CD- och radioenheter, subwoofers och externa förstärkare. En av anslutningarna som de erbjuder är en fjärrterminal. Fjärrterminalen på en huvudenhet skickar en elektrisk signal som kan utlösa tillbehörsenheter som effektförstärkare för att slå på sig själva. Denna utlösarsignal ser till att alla ytterligare enheter som en bilstereo behöver är på när systemet är påslaget och avstängt när huvudenheten stängs av.

Steg 1

Anslut en kabel till Xplod-huvudenhetens "Remote" -terminal. Det kan vara en separat terminal, eller det kan vara en jack placerad på en större ledningsnät. Medan du kan välja vilken färg du vill, är fjärrtrådarna ofta antingen solida blå eller randiga blå och vita.

Steg 2

Dra fjärrkabeln till din Xplod-förstärkare. Det finns ett antal olika sätt att dirigera den på, men ett bra val är att helt enkelt köra den tillsammans med ljudanslutningsledningarna som ansluter huvudenheten till förstärkaren.

Steg 3

Trimma eventuell extra trådlängd när du är klar med att dirigera den till förstärkaren. Kom dock ihåg att lämna tillräckligt med extra tråd för att ansluta.

Anslut fjärrledningen till Xplod-förstärkarens "Fjärr" -uttag genom att skruva loss skruven som håller fast terminalen, skjuta ledningen under den och dra åt skruven. För en extra säker anslutning, krympa en klack på tråden och skruva sedan fast klacken. Detta förhindrar att den glider ut under stötar och vibrationer i den dagliga körningen.