Hur man betalar för iPhone-appar

Att ha en iPhone och inte dra nytta av applikationer begränsar möjligheterna som du öppnar genom att ha en iPhone i första hand. Medan vissa appar är gratis och andra inte, måste du skapa ett Apple-konto med ett giltigt kreditkort för att ladda ner någon av dem. När du har skapat ditt konto kan du köpa appar via iTunes Store i iTunes på din dator och via App Store-appen på din iPhone. Allt du behöver göra för att göra inköp är att ange lösenordet för ditt Apple-konto och Apple fakturerar automatiskt ditt kreditkort.

Steg 1

Öppna iTunes på din dator och klicka på länken till iTunes Store i den vänstra kolumnen. Klicka på knappen "Logga in" i det övre högra hörnet av iTunes Store-fönstret. Klicka på "Skapa nytt konto".

Steg 2

Klicka på "Fortsätt" -knappen, markera rutan för att godkänna iTunes Store-villkoren och klicka på "Fortsätt" -knappen igen. Följ instruktionerna för att skapa ditt Apple-ID. Du måste tillhandahålla ett giltigt kreditkort men du kommer inte att debiteras förrän du gör ett faktiskt köp.

Steg 3

Klicka på länken "App Store" högst upp i iTunes Store-fönstret när du är klar med att skapa ditt konto. iTunes låter dig bläddra bland appar efter olika kategorier, och du kan också söka efter appar med nyckelord.

Steg 4

Klicka på "Gratis" eller prisknappen beroende på om appen är gratis eller inte, och ange ditt lösenord när iTunes uppmanas. Klicka på knappen "Ladda ner" eller "Köp" för att ladda ner din app. Anslut telefonens USB-kabel till din dator och följ synkroniseringsprocessen för att importera nya appar.

Steg 5

Tryck på appikonen "App Store" på din iPhone. Använd menyn längst ner i appfönstret för att bläddra och söka efter appar.

Tryck på knappen "Köp" eller "Gratis" bredvid en app du vill köpa och ange ditt lösenord när App Store uppmanar dig. Tryck på "Ladda ner" om din app inte laddas ned automatiskt.