Så här byter du till HDMI på en Toshiba-bärbar dator

Alla Toshibas bärbara datorer har ett sätt att visa skrivbordet på en extern bildskärm eller TV; de flesta har nu HDMI-portar, som kan transportera både video- och ljudströmmen till en extern TV. Att ansluta din bärbara dator till en HDMI-TV är enkelt.

HDMI-kabel

Steg 1

Anslut HDMI-kabeln till din Toshiba laptop HDMI-port.

Steg 2

Anslut den andra änden av HDMI-kabeln till en av HDMI-portarna på TV: n eller den externa bildskärmen du använder. Om du använder en TV som tillåter firmwareuppgraderingar, se till att du använder den senaste firmware för TV: n genom att gå till tillverkarens webbplats, ange TV-modellens modellnummer och ladda ner den. Vissa TV-apparater har möjlighet att ansluta till Internet och ladda ner programuppdateringar automatiskt.

Steg 3

Använd TV: ns fjärrkontroll för att välja "HDMI" som källa. Om TV: n har flera HDMI-ingångar kan du behöva välja "HDMI1" eller "HDMI2", beroende på vilken port du har anslutit den bärbara datorn till.

Steg 4

Sätt på den bärbara datorn om den inte redan har gjorts.

Steg 5

Högerklicka på skrivbordet och välj "Grafikalternativ". Välj sedan "Output To" från snabbmenyn som kommer upp och välj "Digital Television." Din bärbara datorns skärm blir mörk och TV-skärmen visar skrivbordet. Om skrivbordet inte visas på TV-skärmen, använd fjärrkontrollen för att bläddra igenom ingångskällorna tills du hittar den som visar datorns skrivbord.

Högerklicka på skrivbordet när det är på TV-skärmen och välj "Skärmupplösning." En dialogruta visas. ett av alternativen är "Upplösning". Välj 1920 x 1080 eller 1920 x 1200, beroende på vilken som passar din TV: ns upplösning. Du kan också konfigurera skärmarna för att hålla din bärbara skärm aktiv (för att spegla vad du gör på den bärbara datorn på en TV i ett konferensrum) eller använda den bärbara datorn och tv: n som två skärmar med ett delat skrivbord för mer skärmfastigheter. När du kopplar bort den bärbara datorn från tv: n återställs skärmupplösningen automatiskt till upplösningen på den bärbara datorns skärm.