Microsoft Outlook använder

Microsoft Outlook är den vanliga programvaran för uppgiftshantering och kommunikation som finns i de flesta affärsinställningar. Integrationen med företagets Exchange-server gör att programvaran kan kommunicera med iterationer av Outlook på andra datorer. Med andra ord kan medarbetare dela kontakter, kalendrar och personliga meddelanden via programvaran. Oavsett om det är personligt eller för företag, kan Outlook förse användaren med en mängd olika verktyg och funktioner.

Microsoft Outlook är standarduppgiftshanterings- och kommunikationsprogramvaran som finns i de flesta affärsinställningar. Integrationen med Exchange-servern tillåter programvaran att kommunicera med iterationer av Outlook på andra datorer. Med andra ord kan medarbetare dela kontakter, kalendrar och personliga meddelanden via programvaran. Oavsett om det är personligt eller för företag, kan Outlook förse användaren med en mängd olika verktyg och funktioner.

E-post

Den vanligaste användningen av Microsoft Outlook är dess e-postfunktionalitet. När Outlook introducerades utformades det för att vara en enkel e-postklient, inte en fullt fungerande informationshanterare. E-postfunktionen innehåller stöd för en mängd webbaserade e-postkonton (inklusive Microsofts egna Hotmail- och Live-e-post), POP3-konton, IMAP-konton och Exchange-konton.

Kalender

Outlook har också en kraftfull kalenderapplikation. Användare kan ange möten, händelser och möten och visa dem i Outlook-kalendern. Programvaran kan också ställas in för att påminna användare om dessa möten och händelser via ett popup-meddelande, e-post och till och med via ett SMS. Vidare är Outlook utformat för att hantera flera kalendrar, så att en användare kan lägga till en personlig kalender med personliga händelser (födelsedagar, middagsdatum etc.) och en kalender för affärsändamål (möten, affärsresor etc.). Om ditt företag använder en Exchange-server kommer du att kunna dela kalendrar med medarbetare och få tillgång till alla kalendrar som de råkar dela. Detta är perfekt för att ställa in en mötetid eller planera möten med kunder.

Kontakter

Outlook har en adressbokfunktion. Det erbjuder utrymme för att lägga till personlig information för en användares kontakter inklusive foton, hemsidor, e-postadresser, telefonnummer, födelsedagar och mer. Kontaktlistan integreras sedan i Outlooks e-postfunktion, vilket gör det enkelt att kontakta klienter från en plats. Om ditt företag har ett nätverksanslutet telefonsystem integrerat med Microsoft Outlook kan en användare ringa kontakter genom att klicka på telefonnumret i kontaktlistan. Om du använder Outlook på en Exchange-server kan en användare dela och komma åt kontakter från andra användare i nätverket.

Att göra lista

För användare som behöver en daglig att göra-lista för att hålla sig på uppgiften kan Outlook tillhandahålla den. Ange bara de uppgifter som måste slutföras, med förfallodatum och tid, så kommer Outlook att erbjuda påminnelser och visa listan framträdande på startsidan. Om du använder en Exchange-server kan arbetsgivare skapa att göra-listor som anställda kan fylla i.

Synkronisering

Outlook tillåter också en användare att synkronisera e-post, kalendrar, uppgifter och kontakter med olika webbaserade tjänster, till exempel Microsofts egna Microsoft Office Online. Det kan också synkroniseras med vilken Windows-mobiltelefon som helst, vilket möjliggör den ultimata bärbarheten för en användares väsentliga information. Oavsett om du är på språng eller arbetar hemifrån kan en användare få tillgång till all information som behövs.