Vilka funktioner har Microsoft OneNote?

Microsoft OneNote 2010 låter dig "hålla koll på ditt liv." OneNote 2010-programmet gör det möjligt för användare att eliminera pappersböcker och att göra-listor till förmån för OneNote "digitala anteckningsböcker." OneNote organiserar anteckningar, fotografier, videor och internetlänkar i listor som enkelt kan grupperas efter användarinställningar.

Anteckna

Microsoft OneNote 2010 tillåter användare att lagra anteckningar i digital sidform. Klicka på "Ny sida" i huvudmenyn i Microsoft OneNote2010 och börja sedan skriva. Medan Microsoft OneNote 2010 uppdateras automatiskt är det också möjligt att spara manuellt via högerklickmenyn. Högerklickmenyn tillåter också kopiering, byte av namn, radering eller sammanslagning av filer till en annan sida.

Ljudinspelning

Microsoft OneNote 2010 möjliggör ljudinspelning. Börja en ny sida och öppna sedan alternativet "Spela in" högst upp på den nya sidan. Inspelningen fortsätter tills "Stop" klickas. Microsoft OneNote sparar automatiskt eller sparar manuellt med högerklickmenyn. Andra högerklickmenyalternativ för inspelade sidor inkluderar filkopiering, byte av namn, radering eller sammanslagning till en annan sida.

Video- och fotolagring

Microsoft OneNote 2010-användare laddar upp videor och foton från webben eller från sina datorer med alternativet "Ny sida" följt av alternativet "Ladda upp". För att ladda ner foton eller videor från Internet krävs en internetanslutning, medan nedladdning av foton eller videor från en persondator inte gör det.

OneNote-kompatibilitet

Microsoft OneNote 2010 är kompatibelt med Windows Internet Explorer, Microsoft Word 2010 och Microsoft PowerPoint 2010. Placera OneNote 2010 på sidan av datorskärmen medan du arbetar i dessa andra program och klicka sedan på den för snabb anteckning eller inspelning.

Anteckningsboknavigering

Microsoft OneNote 2010 har navigering i anteckningsbokstil. Flikarna överst på skärmen OneNote 2010 fungerar som mappdelare, som kan färgkodas om så önskas. Klicka på en mapp eller undermapp för att komma åt det området direkt.

Få tillgång till information

Få åtkomst till Microsoft OneNote 2010 var som helst med Internetåtkomst eller en Windows 7-aktiverad mobiltelefonenhet. Microsoft OneNote Web App, en gratis nedladdningsbar app från Microsoft (se "Resurser") tillåter användare att lagra anteckningar på Internet och visa och redigera anteckningar var som helst med internetåtkomst. Microsoft erbjuder också en OneNote Mobile-nedladdning, som tillåter alla användare med en mobil enhet som använder Windows 7 (andra versioner av Windows stöds inte för OneNote Mobile) att arbeta på OneNote från vilken plats som helst med webbåtkomst.