Vad betyder "Mass Editor" i Tumblr?

Med "Massredigerare" -knappen på din Tumblrs instrumentpanel kan du redigera eller ändra flera blogginlägg samtidigt. Du kan radera flera inlägg samtidigt med redigeraren. Redaktören stöder också att lägga till och redigera taggar på dina inlägg. Tumblr använder taggar för att sortera innehåll och låta användare söka efter specifika typer av innehåll, så massredigering av innehållet gör att du kan ändra publiken som dina inlägg når.

Dashboardåtkomst

Tumblr har lagt till en "Massredigerare" -knapp i din bloggs instrumentpanel som låter dig komma åt dess "Mega-Editor" -verktyg. Knappen tar dig till din egen Mega-Editor-sida som ger alternativ för att radera inlägg, redigera taggar eller lägga till taggar. Klicka på alla inlägg som du vill redigera och klicka sedan på knappen för den åtgärd du vill vidta. Webbplatsen kommer att be dig att bekräfta valet innan det gör några ändringar, till exempel att radera inlägg eller taggar.

Lägg till och redigera taggar

För att lägga till eller redigera taggar på flera inlägg, navigera till din instrumentpanel och klicka på knappen "Massredigerare"; vissa Tumblr-användare ser detta som en länk "Launch Mass Post Editor". Välj alla inlägg som du vill redigera; valda inlägg kommer att ha en bock i det övre högra hörnet. Klicka antingen på knappen "Lägg till taggar" eller "Redigera taggar" och klicka på dialogrutan som visas. Här kan du lägga till eller ta bort taggar för alla dessa inlägg. Du måste separera taggar med ett komma. Klicka på knappen "Lägg till taggar" längst ner i denna dialogruta för att slutföra att lägga till eller redigera taggarna för dina inlägg.

Ombegränsade begränsningar

Mega-Editor-verktyget kan endast redigera inlägg som du har skapat, så rebloggade objekt kommer inte att visas i din lista över tillgängliga inlägg. Det visar inte heller andras innehåll som du har interagerat med på tjänsten. Vissa användare har upptäckt att inlägg som skapats på mobila enheter eller via e-postpublicering inte dyker upp på deras Mega Editor-skärm. Från och med december 2013 är Mega-Editor fortfarande i sin beta-testfas, så support och korrigeringar kan vara under utveckling.

Snabbt borttagning

En fördel med Mega-Editor-verktyget är att du snabbt kan ta bort innehåll från din Tumblr-blogg. Verktygets sida visar alla inlägg av en månad i snabbt miniatyrformat, så du kan välja dem alla från samma skärm istället för att behöva navigera sida för sida och ta bort objekt individuellt. Du kan också navigera till föregående månad sedan du gick med i Tumblr, vilket gör det enkelt att ta bort gamla inlägg som nämner personer, aktiviteter eller åsikter som du inte längre vill associeras med.