Om funktionen till skillnad från Facebook

Allt innehåll du har gillat på Facebook kan inte gillas lika enkelt. Dina gillar visas på din tidslinje, påverkar innehållet du ser i ditt nyhetsflöde och kan visas av dina vänner, så det är viktigt att du bara gillar innehåll som du verkligen gillar och använder funktionen till skillnad från för att ta bort din uppskattning någon annanstans.

Gilla och till skillnad

Som den tillhörande ikonen antyder, gör likes det möjligt för dig att tummen upp för alla aktiviteter på Facebook, oavsett om det är en statusuppdatering, ett nytt förhållande, ett foto, en incheckning eller något annat. Klicka på "Gilla" och länken ändras omedelbart till Olikt; klicka igen för att ta bort liknande. Att välja till skillnad från något tar bort alla spår av liknande. Det finns inget alternativ på Facebook att skilja sig från något utan att gilla det först.

Hur gillar fungerar

Det finns två olika typer av likes på Facebook. Den första är gillar du ger till dina kompisers aktiviteter som kommentarer eller bilder. De gillar du ger där ute skapar ett meddelande om att din vän ser och hjälper Facebook att ta reda på vilka kontakter du är mest intresserad av och vem som ska prioriteras i ditt nyhetsflöde. Den andra typen är gillar du ger till sidor - till exempel varumärken, filmer, böcker och platser. Dessa gillanden kan registrera dig för uppdateringar från den sidan och kan påverka sidorna som dina vänner uppmuntras att gilla.

Där gillar visas

Om du gillar något som postats av en av dina vänner, till exempel en kommentar eller ett foto, kan alla som har tillstånd att se inlägget se en lista över personer som har gillat det. Om du gillar en viss sida på Facebook, till exempel en restaurang eller ett företag, kan detta visas i dina väns nyhetsflöden. Dessa sidlikningar visas också som poster på din tidslinje. Öppna din tidslinje och klicka på "Gilla" för att se en fullständig lista. Du kan klicka dig vidare till vilken sida som helst för att hitta alternativet till skillnad.

Granska aktivitetsloggen

Öppna din Facebook-tidslinje och klicka sedan på "Aktivitetslogg" för att se allt du har gjort på Facebook, inklusive de gillar du har gett ut. Alla gillar kan inte gillas därifrån. Publikväljarikonerna bredvid varje aktivitet visar vilka Facebook-vänner som kan se varje aktivitet och liknande som är associerade med den.