Fungerar Google Maps med en GPS?

Google Maps har haft stor inverkan på hur människor planerar sina resor och dagliga resor. Faktum är att under 2011 använder mer än 200 miljoner människor Google Maps-applikationen på enbart mobila enheter, enligt TechCrunch, och mobil mappning står för endast ungefär hälften av användningen. Med funktioner som reseplanering, kartläggning av kollektivtrafik och rutter för cyklar och människor till fots, erbjuder denna tjänst alternativ för ett brett utbud av resemöjligheter. Det kan också gränssnitt med fristående enheter för Global Positioning System och mobil teknik för att ge sväng för sväng riktningar.

Använda kartor med GPS-enheter

Google Maps är kompatibelt med vissa fristående GPS-enheter, inklusive de som finns i BMW, Audi, Infinit, Mercedes-Benz, Toyota och några andra fordon. Det kan också fungera med dedikerade GPS-enheter från Garmin, Clarion, Pioneer, NAVIGON, insignier och Mio / Navman. Enheter måste ha antingen en mobildataanslutning eller en USB-anslutning och Garmin Communicator-webbläsarinsticksprogrammet.

Google Maps GPS på mobila enheter

Google Maps mobilanvändares andel har förmörkat användningen på stationära datorer. Många litar nu på sina mobila enheter nästan uteslutande för navigering. Google inkluderar turn-by-turn live-navigering med GPS-satelliter på Android-drivna enheter, Blackberry, Palm webOS-enheter, enheter som använder Windows Mobile och några enheter som är beroende av Symbian S60. Användare som vill ha röstnavigeringsalternativ kan ladda ner appen Google Maps Navigation från Google Play.

Överväganden

Medan Maps integreras bra med många enheter, kanske det inte alltid fungerar perfekt. Vissa operatörer eller platser blockerar data som är nödvändiga för att Google Maps ska fungera korrekt. När tjänsten används med en fristående GPS kan den bara tillhandahålla vissa funktioner. Inte alla enheter har full Google Maps-kompatibilitet. vissa kan bara ta emot företagsadresser eller koordinater från Maps snarare än att navigera med anvisningarna från den här tjänsten. Google Maps GPS på mobila enheter fungerar vanligtvis bara korrekt när enheten har fri sikt mot himlen.

Google Maps och GPS-koordinater

Medan Google Maps huvudsakligen förlitar sig på gatuadresser kan det också använda GPS- och longitud- och latitudkoordinater. Den här funktionen är till hjälp om du vill använda en plats från en icke-kompatibel fristående GPS-enhet eller ange en Google Maps-plats på vissa enheter. Om du redan känner till GPS-koordinaterna för en plats anger du dem i sökrutan för Google Maps för att hitta den. Om du vill hitta koordinaterna för en plats på Google maps högerklickar du på platsen och väljer "Vad finns här".