Google Groups Vs. Yahoo! Grupper

Att hitta människor med liknande intressen, ambitioner, hobbyer och karriärvägar kan ha många fördelar. Google Groups och Yahoo Groups erbjuder inte bara en känsla av gemenskap för människor med ömsesidiga intressen, de är utmärkta för att dela information, erbjuda feedback och en soundboard för idéer eller för att skapa nya idéer, partnerskap och vänskap. Medan båda gruppkatalogerna erbjuder ett stort urval av entusiastgrupper, kan kunskapen om uppgifterna om Google och Yahoos kataloger göra skillnad i vilken plattform man ska fokusera på.

Kommunikationsmetoder

Google sorterar sina grupptyper i tre sektioner: E-postlista, webbforum och Q & A-forum. E-postlistan begränsar kommunikationen till e-postkorrespondens. En webbforumgrupp använder främst ett webbaserat forum för att skicka och svara på meddelanden. Medlemmar kan dock få uppdateringar via e-post. Frågor och svar-forum låter dig också ta emot e-postuppdateringar och kommer att använda Googles webbplattform för att skicka ämnesfrågor och svar. Yahoo Groups håller sig till en grupptyp som fungerar som ett öppet forum där en medlem kan skicka meddelanden. Dessa meddelanden kan besvaras via e-post eller i själva inlägget.

Bläddrar i grupper

Både Google Groups och Yahoo Groups erbjuder hundratals grupper inom sina respektive kataloger. Hur de kanaliserar dig till grupper är dock lite annorlunda. I Google Grupper kan du söka genom befintliga grupper baserat på en kategori som "Djur" eller "Spel". Det låter dig också begränsa en sökning efter land och stat. Yahoo Groups innehåller platsbaserade grupper, men dess katalog erbjuder inte ett särskilt verktyg för att hitta regionala grupper baserat på en kategori.

Gå med i en grupp

Med Yahoo Groups kan du gå med i en grupp genom att antingen svara på en inbjudan från en nuvarande gruppmedlem eller kontakta en grupp direkt via Yahoos Group Directory. När du går med i en grupp kan du ställa in inställningar, till exempel din profilsynlighet och hur gruppmeddelanden levereras till dig. Om du inte vill gå officiellt med i en grupp men vill läsa om gruppens aktivitet erbjuder Yahoo en e-postprenumerationstjänst. Med Google Groups kan du också gå med i grupper genom att söka i katalogdatabasen eller genom att svara på en inbjudan. Medlemmar kan länka sin profil till sina Google-konton eller förbli anonyma.

Starta en grupp

För att skapa en Google-grupp måste du skapa ett namn, e-postadress och beskrivning samt skapa gruppinställningar, till exempel dess primära språk och vem som kan se inlägg, skapa inlägg och gå med i gruppen. Att välja rätt grupptyp, till exempel E-postlista, Webbforum eller Frågor och svar-forum, är mycket viktigt. Medan många grupper använder e-postlistan och webbforumtyperna för hobbygrupper, kommer företag ibland att använda Q & A-forumet för att skapa diskussioner med kunder om produkter och kundnöjdhet.

Yahoo Groups begär också ett gruppnamn, beskrivning och e-postadress, men du måste först välja kategorin för din grupps fokus. Yahoos katalog låter dig antingen hålla din grupp på en allmän diskussionsnivå eller begränsa en grupps nisch till ett mikrokosmos. Senare, efter att gruppen har skapats, kan du justera behörigheterna för vem som kan visa, lägga upp och gå med i gruppen.