Importera gamla SIM-kortkontakter och foton till iPhone

När du uppgraderar till en iPhone kan du importera din adressbok från ett gammalt SIM-kort samt överföra foton som är lagrade på din gamla telefon till din nya enhet. Du kan kopiera dina kontakter med funktionen Importera SIM-kontakter i iOS, men eftersom foton lagras i telefonens minne eller SD-kort istället för SIM-kortet måste du överföra dem till din iPhone med en dator med iTunes installerat.

Importerar SIM-kontakter

Ta bort ditt SIM-kort från den gamla telefonen och sätt i det i den nya iPhone. Ange PIN-koden om du uppmanas att göra det för att låsa upp kortet.

Tryck på "Inställningar" från iPhone-startskärmen och välj sedan "E-post, kontakter, kalendrar" för att öppna kontaktinställningarna.

Tryck på "Importera SIM-kontakter" för att importera din kontaktlista till iOS-enheten.

Ta bort det gamla SIM-kortet och installera sedan om den nya iPhones ursprungliga SIM-kort.

Överföra foton med iTunes

Anslut din gamla telefon till datorn med en USB-kabel och kopiera sedan bilderna på telefonen till din hårddisk med operativsystemets filhanterare.

Anslut din nya iPhone till din dator, starta iTunes om den inte startar automatiskt och klicka sedan på knappen "Enhet" för att öppna enhetens inställningar.

Välj fliken "Foton", placera en bock i rutan "Synkronisera foton från", klicka på namnet på standardmappen och välj sedan "Välj mapp".

Navigera till mappen där du lagrade filerna som kopierats från din gamla telefon. Tryck på "OK" och klicka sedan på "Synkronisera" för att kopiera bilderna till din iPhones minne.

Tips

Om din gamla telefon också är en iPhone kan du säkerhetskopiera dina kontakter, foton och annan viktig information till iCloud och sedan återställa alla dessa filer till din nya iPhone genom att logga in på iCloud igen.

Varningar

Stegen som presenteras här är tillämpliga på iOS 5 och senare och iTunes 11 eller senare versioner. De kan variera något eller markant med andra programvaruversioner.