Hur fungerar en HD-antenn?

HDTV-sändningar erbjuder bildkvalitet lika bra eller bättre än jämförbara tjänster från kabel- eller satellitleverantörer, och dessa kanaler skickas gratis till din TV. Antenner inriktade på HD-mottagning finns i inomhus- eller utomhusvarianter, även om metoden för anslutning till en HDTV och sättet som apparaterna tar emot matningarna är mycket lika för båda varianterna.

Signaler och mottagning

HD-signaler skickas främst längs bandet Ultra High Frequency eller UHF. Dessa signaler syns sikt från sändningstornet till din antenn. Jordens krökning placerar begränsningar på avståndet från sändningsantennerna till din antenn som vanligtvis ligger i området 60 till 75 miles. Hinder som träd och byggnader orsakar dock signalstopp som kallas "flerväg", vilket får signalen att nå din antenn mer än en gång och vid olika tidpunkter, vilket orsakar avbokning. Att rikta antennen så högt som möjligt hjälper dig att övervinna dessa hinder. Korrekt installerade HD-antenner tar emot alla kanaler som sänds av lokala antenner, inklusive underkanaler. Denna funktion kallas "multicasting" och gör det möjligt för sändare att skicka en enda HD-kanal tillsammans med två eller flera digitala kanaler som har informationsstationer för utbildning, väder och andra intressen.

Avgifter och prenumerationer

Over-the-air HD-sändningar är gratis, precis som analoga sändningar var i årtionden. Sändningsspektrumet, även om det regleras av Federal Communications Commission, ägs fortfarande av allmänheten - du behöver bara en HD-antenn och en HDTV, men du kan istället använda omvandlingsboxar för att konvertera de digitala signalerna från din HD-antenn till en äldre analog TV. HD markbundna sändningar erbjuder överlägsen HD-bildkvalitet jämfört med prenumerationstjänster, eftersom dessa tjänster måste ta bort viss digital data för att pressa flera kanaler i en viss mängd bandbredd. Känd som komprimering behövs detta på grund av den begränsade mängden och bärförmågan hos satelliter som kretsar kring satellit- och kabelbolag. Terrestriska HD-antenner drar helt enkelt in signalen direkt från lokala dotterbolag, vilket tar bort behovet av att komprimera signalerna och därmed erbjuder renare, skarpare bilder.

Typer

HD-antenntyper inkluderar de vanliga mastmonterade aluminiumarrayantenn som ses på många hustak. Moderna HD-antenner är inriktade på att mottaga främst UHF-signaler, medan äldre enheter har formaterats för mycket högfrekventa eller VHF-signaler. Andra typer inkluderar drivna "V" -formade enheter för montering av utrustningsställ eller bordsskiva. Dessa kräver ett närliggande nätuttag för att fungera ordentligt. Utomhusdesigner har ofta fyrkantiga antenner som monteras på samma sätt som parabolantenner och erbjuder ett potentiellt mer estetiskt tilltalande alternativ. Det är viktigt att välja rätt antenn baserat på din geografiska plats. Consumer Electronics Association driver en gratis tjänst på AntennaWeb.org, som korrelerar färgkoder på antennförpackningar till kartor på webbplatsen (länk i Resurser). Använd den här webbplatsen för att säkerställa att du har valt rätt antenn innan du klättrar upp på taket och installerar den.

Anslutningar

HD-antenner ansluts direkt till HDTV eller avkodarboxar med en typ av kabel som kallas RG-6-koaxial. Denna kabel har omfattande skärmning och tillräcklig trådmätare för att bära och skydda känsliga digitala signaler från antenn till avkodare. Skruvanslutningskontakten är bekant för alla med antenn, kabel eller satellittjänster. Nya HDTV-apparater har inbyggda digitala ATSC-mottagare, vilket möjliggör en direkt anslutning till antennen. Alternativt har satellit- och kabel-HD-boxar vanligtvis ingångar specifikt för att ta emot antennmatningar. Anslutningar kan delas eller förstärkas efter behov, rymmer flera tv-apparater och / eller längre körningar som annars kan försämra signalen.