Hur man gör videor mindre filer för uppladdning till Facebook

Videofiler med längre längder har större filstorlekar jämfört med kortare videor i samma format. Att ladda upp en stor video till Facebook kan ta lång tid, speciellt om du har en långsam internetanslutning eller till och med en lång uppladdningshastighet. Om du inte vill klippa ut delar av videon eller ändra upplösningen på videon kan du ändå ändra filformatet eller komprimeringsnivån för videon. Att ändra filformatet för en video till MP4 med hjälp av ett videokonverteringsverktyg minskar filstorleken samtidigt som den bibehåller kompatibilitet med Facebook-uppladdningsfunktionen.

Använda Windows Movie Maker

Steg 1

Starta Movie Maker och klicka på texten "Klicka här för att bläddra efter videor och foton." Leta reda på videofilen som du vill ändra storlek med hjälp av fönstret "Lägg till videor och foton" och dubbelklicka på den.

Steg 2

Klicka på "Arkiv" i verktygsfältet och gå till "Spara film." Bläddra till botten av menyens högra sidofält och klicka på "Facebook".

Ange önskat filnamn på storleken på videon och bläddra till den plats du vill spara den på. Klicka på knappen "Spara" för att ändra storlek och spara videon.

Använda Freemake Video Converter

Steg 1

Starta Freemake Video Converter och klicka på knappen "Video". Bläddra till platsen för videon du vill göra mindre och öppna den.

Steg 2

Klicka på "MP4" -knappen för att öppna fönstret MP4 Output Paramaters. Klicka på knappen "..." och bläddra till den mapp du vill spara filen i. Ändra filnamnet vid behov och klicka på "Spara".

Klicka på "Konvertera" -knappen för att göra videon mindre.

Använda ArcSoft MediaConverter

Steg 1

Ladda ArcSoft MediaConverter och klicka på knappen "Välj utgång". Skriv "mp4" (utan citattecken) i sökrutan och klicka på "MP4" från resultatet.

Steg 2

Klicka på "Video" -knappen och öppna videofilen du vill ändra storlek på. Klicka på ikonen "Mapp" längst ned till höger i MediaConverter-fönstret och välj platsen där du vill spara den konverterade videofilen.

Klicka på "Start" -knappen för att avsluta jobbet.