Hur får jag mods på "Minecraft" för en PC

"Minecraft" kommer med hundratals konstgjorda föremål och block och en gränslös värld att utforska. Om du vill utöka de här objekten eller ändra hur spelet fungerar stöder spelet installation av användargjorda modifieringar som sträcker sig från att lägga till nytt innehåll till fullständig översyn av spelstilen. "Minecraft" har ingen inbyggd metod för att installera mods, men du kan lägga till dem manuellt genom att ändra några filer.

Hitta mods

Mojang, "Minecrafts" utvecklare, har inte ett officiellt arkiv med spelmods, så du måste hitta mods på fanwebbplatser och forum. De två mest populära sajterna som är värd för "Minecraft" -mods från och med publiceringen är Minecraft Forums och Planet Minecraft (se Resurser). Sök efter modet du vill ha och ladda ner modfilen till din dator direkt från dessa webbplatser.

Öppnar "Minecraft" -filer

För att installera "Minecraft" -mods, öppna dem i ett tredjepartskomprimeringsprogram som WinRAR eller 7-Zip. Lämna fönstret öppet, tryck på "Windows" -tangenten, skriv "% appdata%" (utan citat) och tryck sedan på "Enter". Öppna mappen ".minecraft", öppna "versioner" och öppna sedan mappen för den version du vill modifiera. Högerklicka på filen som bara innehåller versionens nummer - inte filen med .json-tillägget - och välj att öppna den med ditt komprimeringsprogram. Om du inte har gjort den här processen tidigare kan du behöva klicka på "Öppna med ..." och hitta programmet på din dator.

Installera mods

I "Minecraft" -filen som är öppen i ditt komprimeringsprogram ser du en lista över alla spelets aktuella data. Välj "META-INF" -mappen och tryck sedan på "Radera" för att ta bort den. Utan detta steg startar inte spelet med mods. Dra alla filerna från modfilens komprimeringsfönster till "Minecraft" -filens fönster för att kopiera dem till spelet. Om programmet varnar dig för att skriva över befintliga filer, klicka på "OK". Du kan alltid ladda ner en ren kopia av spelet för att ta bort dina mod senare. Vissa mods behöver också filer placerade på andra platser och innehåller egna instruktioner för att vägleda dig genom installationen. När du har kopierat filerna stänger du alla öppna fönster och startar spelet som vanligt.

Servermod

De flesta "Minecraft" -mods fungerar bara i enspelarspelet. Om du kör en server är det enklaste sättet att installera mods för alla dina användare att använda CraftBukkit. CraftBukkit ersätter helt standardprogrammet "Minecraft". Du kan modifiera CraftBukkit genom plugins utan att behöva ändra några filer - placera bara plugin-filerna i "plugins" -katalogen på CraftBukkit och starta om servern. Vanliga mods utformade för enspelare "Minecraft" fungerar inte med CraftBukkit.

Varning

"Minecraft" mods fungerar bara på den specifika versionen av "Minecraft" de skapades för, vanligtvis noterade på mod nedladdningssidan. Installera mods i fel version av spelet kommer att hindra spelet från att fungera.