Hur du återställer ett Garmin-lösenord

Processen för att återställa ditt Garmin-lösenord skiljer sig åt för olika Garmin-produkter och -tjänster. Du kan till exempel återställa ditt lösenord för Garmins onlinetjänster med hjälp av verktyget Glömt lösenord om du har en e-postadress kopplad till ditt Garmin-konto. Garmin GPS-enheter levereras med Garmin Lock, en säkerhetsfunktion som gör det möjligt för enhetsägaren att ställa in ett lösenord eller en PIN-kod på GPS. Du kanske kan ändra enhetens PIN-kod beroende på GPS-modellen.

Garmins onlinetjänster

Oavsett om du använder My Garmin eller Garmin Connect kan du återställa ditt lösenord med verktyget Glömt lösenord. Öppna Garmin Connect eller My Garmin i en webbläsare och klicka sedan på länken "Glömt lösenord". Samma Glömt lösenordsverktyget öppnas för båda applikationerna. Skriv ditt Garmin-användarnamn och din e-postadress och klicka sedan på "Skicka". Länken för återställning av lösenord skickas via e-post till din e-postadress. Öppna länken i en webbläsare. Skriv och skriv sedan in ditt nya lösenord för att bekräfta det. Om du inte har en e-postadress kopplad till ditt Garmin-konto måste du ringa Garmins kundtjänst för ytterligare hjälp.

Säkerhetsplats

När du konfigurerade din Garmin GPS-enhet blev du ombedd att ange en säkerhetsplats. För de flesta individer är denna plats antingen deras hem eller kontor, men du kan ange vilken plats som helst. Säkerhetsplatsen är en plats som din enhet anser vara säker. Om du har glömt enhetens PIN-kod och inte kan låsa upp enheten när du är ute och stäng av, stäng av GPS och återgå till din säkerhetsplats. Slå på enheten. PIN-prompten visas inte.

Återställ enhets-PIN

För att återställa enhetens PIN-kod på en Garmin, återställ enheten till din säkerhetsplats. Tryck på ikonen "Verktyg" på Nuvi och tryck sedan på "Inställningar". Tryck på ikonen "Säkerhet" och tryck sedan på "Garmin Lock" -knappen. PIN-meddelandet öppnas. Skriv din befintliga stift. PIN-fälten öppnas som redigerbara rutor. Skriv en ny fyrsiffrig PIN-kod och tryck sedan på “OK”. Observera att du kanske inte kan ändra PIN-koden på alla Garmin-enheter.

PIN-kod för förlorad eller glömd enhet

Det finns inget sätt för dig att göra en fabriksåterställning på Garmin-enheter för att återställa PIN-koden. Om du har glömt din PIN-kod för Garmin-enheten är det enda sättet att återställa den att skicka enheten till tillverkaren. Skicka GPS-enheten tillsammans med inköpsbevis eller produktregistrering så att enheten återställs av Garmin.

Du kan utföra en mjuk återställning om enheten upplever prestandaproblem. För att mjukt återställa en Garmin Nuvi, skjut strömbrytaren åt vänster och håll ned knappen i åtta sekunder. Slå på enheten igen och återuppta normal användning. Kontrollera respektive användarhandbok för instruktioner om hur du återställer andra modeller.

Garmins kundtjänst

Om du inte kan återställa din PIN-kod, kontakta Garmins kundtjänst. Representanten kommer att ge ytterligare instruktioner baserat på din enhet och ditt konto. Kontakta Garmins support med hjälp av onlineformuläret för e-postproduktsupport (se Resurser). Logga in på ditt Garmin-konto och öppna sedan formuläret i samma webbläsarfönster. Garmin-representanten kan sedan komma åt specifikationerna för de enheter du äger och status för ditt konto. Fyll i och skicka in formuläret. Du kan också ringa USA: s supportnummer på 800-800-1020 eller kanadensiskt support på 866-429-9296 för ytterligare hjälp.