Skillnaden mellan mobil Facebook och Facebook

Facebook debuterade som en webbplats designad för stationära datorer, men nås alltmer från mobila enheter. För dessa användare tillhandahåller Facebook både en mobiloptimerad webbplats samt dedikerade applikationer som direkt går till webbplatsen. Mobil Facebook skiljer sig väsentligt från dess stationära motsvarighet.

Desktop och mobil Facebook

I en traditionell webbläsare använder Facebook en layout med tre kolumner som visar det primära innehållet i mittkolumnen, med navigering och annonser i sidofält på vänster och höger sida av fönstret. Mobil Facebook har inte så mycket skärmfastigheter att arbeta med, så det visar bara huvudinnehållet och fyller upp hela mobilfönstret. Detta ger en strömlinjeformad vy av Facebook för personer som bara vill kontrollera statusuppdateringar, men utelämnar mycket innehåll tillgängligt på skrivbordet.

Facebook-appar

Facebook kan nås från en mobil webbläsare eller från en dedikerad Facebook-app. Deras utseende är mycket lika, men Facebook-appen är i allmänhet snabbare och mer lyhörd för användarkranar. Facebook tillhandahåller också kompletterande applikationer som ansluter till specifika Facebook-tjänster, till exempel Messenger-appen som möjliggör snabbmeddelanden och längre meddelanden. På stationära Facebook visas dessa funktioner i popup-fönster i kanten av det övergripande gränssnittet.

Facebook-reklam

Facebook är en reklamstödd tjänst som är gratis för användarna. Annonser visas generellt i stationära sidofält, men tas oftast bort från mobilgränssnittet. Facebook tillåter dock annonsörer att köpa premiumstatusuppdateringar som skickas till både mobila och stationära Facebook-användare. Dessa uppdateringar visas som en del av huvudinnehållet.

Effektiv Facebook-användning

Facebook tillhandahåller en stor mängd information som många användare har svårt att följa med; för dessa människor kan mobil Facebook vara extremt användbart eftersom det är snabbt att ladda och uppdatera, och skär ut mycket av det främmande innehållet på skrivbordssidan. Facebook-spelare kan bli besvikna, eftersom Facebook-appar inte fungerar i mobila webbläsare. å andra sidan kan människor som vill spendera mindre tid på Facebook uppskatta frånvaron av frestelse. Annonsörer som vill nå Facebook-användare bör överväga om de behöver vara en del av en mobilupplevelse, eftersom det kommer att avgöra vilken typ av närvaro de köper på Facebook.