Hur du inaktiverar låsskärmen i Windows 10

Varje gång din dator vaknar från sömnen måste du trycka på en knapp, klicka på musen eller dra upp på pekskärmen för att komma förbi låsskärmen. Nedan följer stegen för att inaktivera Lås skärm i Windows 10.

Inaktivera låsskärmen i Windows 10

De flesta användare har inget emot att gå igenom den vanliga rutinen att trycka på en tangent eller klicka på musen för att komma förbi låsskärmen i Windows 10.

Att upprepa denna rutin kan emellertid vara irriterande ibland, särskilt på hektiska dagar där varje tidsbesparing kan göra en skillnad.

Därför tillhandahåller vi nedanstående steg för att inaktivera låsskärm i Windows 10, så att du kan gå direkt till inloggningsprompt på din dator, utan att behöva klicka på musen eller trycka på en tangent på tangentbordet på din dator.

Steg för att inaktivera låsskärmen i Windows 10

Följ stegen nedan för att inaktivera Låsskärm i Windows 10.

1. Högerklicka på Windows Start-knappen och klicka sedan på Kör-alternativet i menyn som visas.

Obs! Du kan också starta fönstret Körkommando genom att trycka på Windows + R-tangenterna på datorns tangentbord.

2. Skriv regedit i fönstret Kör kommando och klicka på OK.

3. På skärmen Registerredigerare navigerar du till HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Policies \ Microsoft \ Windows och klickar på Windows-mappen för att öppna den.

4. I Windows-mapp, se om du kan hitta en registernyckel som heter Personalisering. Om du inte hittar den skapar du en ny registernyckel genom att högerklicka på Windows-mappen och sedan klicka på Ny> nyckel i snabbmenyn (se bild nedan).

5. Byt namn på den nya nyckeln som du just skapade som anpassning.

6. Skapa nu ett nytt 32-bitars DWORD i Personalization Key genom att högerklicka på Personalization och sedan klicka på New> DWORD (32-bit) Value i snabbmenyn.

7. Namnge det nya DWORD som du just skapade som NoLockScreen.

8. Dubbelklicka sedan på NoLockScreen för att starta fönstret Redigera DWORD. Ange “1” i fältet Värdedata och klicka på OK-knappen.

Efter detta Starta om din dator så ser du din dator hoppa över låsskärmen och tar dig direkt till inloggningsskärmen.

Om du inte gillar den här inställningen kan du aktivera låsskärmen på din dator genom att gå till NoLockScreen-tangenten och ändra värdedata till "0" från " 1" .