Hur du installerar iCloud Drive på Windows 10

Det är inte ovanligt att användare av iPhone och iPad använder en Windows 10-dator för sina datorkrav. I den här artikeln hittar du stegen för att installera och använda iCloud Drive på din Windows 10-dator.

iCloud för Windows

Det är därför du kanske vill installera iCloud Drive på din Windows 10-dator.

My Photo Stream: Alla nya foton och videor som du tar på dina iOS-enheter kommer att laddas ner till din PC. På samma sätt kommer foton som du lägger till i My Photo Stream-mappen på din PC att vara tillgängliga på dina Apple-enheter.

iCloud-fotodelning: Detta gör att du kan dela foton och videoklipp med vem du vill.

iCloud Drive: Tillåter dig att lagra filen i Apples molnstation. Dra bara dina dokument till mappen iCloud Drive på din PC och komma åt dem när som helst, på vilken enhet som helst.

Ställ in iCloud Drive på Windows 10

Att installera och använda iCloud på Windows 10-datorn är väldigt enkelt. Apple tillhandahåller en version av iCloud Drive som är anpassad för användning på Windows-datorer.

1. Ladda ner iCloud för Windows från den här länken (tar dig till Apple.com)

2. När icloudsetup.exe-filen har laddats ner till din dator, dubbelklicka på icloudsetup.exe-filen för att starta installationsprocessen. (Se bild nedan)

3. Du blir ombedd att starta om datorn

4. När dina datorer har startat om startar du iCloud för Windows på din dator. Du hittar det under Start> Alla appar> iCloud> iCloud.

5. Logga in på iCloud med ditt Apple ID. Använd samma Apple-ID, användarnamn och lösenord som du använder för att logga in på din Apple-enhet.

6. Välj vad du vill synkronisera till iCloud Drive. Du får en skärm som visar en lista över saker som du kan synkronisera med iCloud. Markera bara de som du vill synkronisera med iCloud.

7. Klicka på Apply.

Gör iCloud-foton lättillgängliga

Även om du har installerat och konfigurerat iCloud på din dator, förblir iCloud Drive-mappen lite begravd och inte lätt tillgänglig på din dator. Följ stegen nedan för att göra iCloud Photos dyka upp i Windows 10 File Explorer.

1. Navigera till iCloud Photos Folder på din dator.

Ett enkelt sätt att hitta detta skulle vara att skriva iCloud Photos i sökfältet i Windows 10 och klicka på den föreslagna platsen för iCloud Photos.

2. När du har hittat iCloud Photos Folder - högerklicka på den och klicka sedan på Pin to Quick Start i snabbmenyn.

Använda iCloud Drive

När du använder iCloud Drive, när den har installerats och konfigurerats på din dator är så enkel som att spara filer i en mapp, helt enkelt dra och släpp filer som du vanligt gör på en Windows-dator.

Som nämnts ovan kommer alla foton och videoklipp som du tar med din iPhone eller iPad att laddas upp till iCloud och finns tillgängliga på din dator. På samma sätt kommer alla bilder och videor som du laddar upp till iCloud-enheten via din dator att vara tillgängliga på din iPhone, iPad och iPod.