Hur man laddar ner videoklipp från Internet till hårddisk

Det finns en mängd videoklipp tillgängliga på Internet, allt från utbildning till humoristiska. För att kunna se dessa klipp behöver du en snabb, stabil internetanslutning. Om din anslutning inte går tillräckligt snabbt för att strömma videorna smidigt, eller om du vill lagra några av klippen för att se när du är offline, finns det några alternativ tillgängliga. Online-nedladdningstjänster för video gör det möjligt för dig att ange en URL som du vill ladda ner videofiler från, medan webbläsartillägg gör att du kan ta klipp med ett klick på en knapp. Det finns också gratis program för nedladdning av video som kan hämta videoklipp från Internet och lagra det på din hårddisk.

Online-nedladdningstjänster

Steg 1

Navigera till webbplatsen med videoklippet som du vill ladda ner.

Steg 2

Högerklicka på webbadressen till sidan med videon i webbläsarens adressfält och klicka på "Kopiera" från popup-menyn.

Steg 3

Navigera till en nedladdningstjänst online som Keepvid, Keep-Tube eller Vidownloader (länkar i resurser) och högerklicka på inmatningsrutan högst upp på sidan.

Steg 4

Klicka på "Klistra in" i popup-menyn och klicka sedan på knappen "Hämta".

Steg 5

Klicka på "Kör den här gången" om du ser ett Java-behörighetsmeddelande och klicka sedan på "Kör" -knappen.

Klicka på nedladdningslänken för det filformat där du vill ladda ner videoklippet. Filstorlekarna och kvaliteten visas bredvid nedladdningslänkarna. När nedladdningen är klar lagras filen på din hårddisk och kan visas även när den är offline.

Webbläsartillägg

Steg 1

Navigera till nedladdningssidan för tillägget för din föredragna webbläsare, till exempel Mozilla-tillägg för Firefox, Opera-tillägg för Opera och Internet Explorer Gallery för Internet Explorer.

Steg 2

Ladda ner ett webbläsartillägg. Exempel är FVD Video Downloader för Chrome, Flash Video Downloader för Opera eller FlashCatch Video för Internet Explorer (länkar i resurser).

Steg 3

Navigera till webbplatsen med videoklippet som du vill ladda ner.

Klicka på förlängningsknappen för videoklipp överst i webbläsarfönstret för att visa en lista med alternativ. Beroende på tillägget erbjuds du en lista över videoformat eller en lista över alla videor på sidan. Klicka på lämplig länk för att ladda ner videoklippet till din hårddisk.

Programvara för nedladdning av video

Steg 1

Ladda ner och installera ett gratis nedladdningsprogram för videor som Orbit Downloader (länk i resurser).

Steg 2

Starta Orbit Downloader när installationen är klar.

Steg 3

Starta din webbläsare och navigera till webbplatsen med videoklippet som du vill ladda ner.

Steg 4

Klicka på "Verktyg" i menyraden Orbit Downloader och klicka sedan på "Grab ++".

Steg 5

Klicka på "Åtgärd" och klicka sedan på "Inställningar" i listrutan. Klicka på fliken "Övervakning" och klicka sedan på kryssrutan bredvid webbläsaren där videoklippet spelas.

Steg 6

Klicka på "OK" och klicka sedan på "Video" -länken. Klicka på kryssrutan bredvid videoklippet som du vill ladda ner och klicka sedan på knappen "Hämta". Uppdatera webbläsarfliken med videoklippet om det inte upptäcks av programvaran.

Klicka på "Bläddra" och välj sedan en destination på hårddisken för videoklippet. Ange ett namn för videoklippet och klicka sedan på knappen "Hämta" för att spara filen.