Hur man förbättrar videostreaming på din dator

Miljoner användare tittar nu på filmer, musikvideor och nyheter på Internet. De flesta stora nyhetsföretag streamer nyhetssändningar på webben, och företag som Amazon, Netflix och YouTube fortsätter att förändra hur människor ser på filmer och musikvideor. Eftersom det krävs att du laddar ner videoklippet när du tittar på en videostreaming medan du ser det kan flera faktorer påverka prestandan i din webbläsare. Även om bandbreddshastigheten är viktig för att titta på onlinevideor kan det finnas andra saker du kan göra för att förbättra prestanda om klipp inte strömmar smidigt eller om de startar och slutar ständigt.

Stäng andra webbapplikationer

Om strömmande videor buffras eller startar och stoppar ofta kan den långsamma prestandan vara resultatet av chattprogram, e-postklienter eller andra program som skickar eller tar emot data. Avsluta därför alla internetapplikationer, förutom din webbläsare, som kan hämta information eller på annat sätt använda bandbredd. När du stänger andra internetprogram måste du stänga dem och inte bara minimera dem till snabbstartfältet i aktivitetsfältet. Om en internetapplikationsikon visas i snabbstartfältet är den fortfarande öppen och bara minimerad. För att stänga ett program i snabbstartfältet helt, högerklicka på dess ikon och klicka sedan på "Stäng" eller "Avsluta". När du har stängt andra internetapplikationer stänger du din webbläsare och startar om den. ladda sedan om eller uppdatera webbsidan med videon och försök spela den igen i spelarfönstret.

Ta bort tillfällig cache eller internetfiler

När du surfar på internet laddar din webbläsare ner tusentals små filer som behövs för att visa webbsidor. När du stänger din sökning eller startar om datorn bör Windows ta bort de tillfälliga filerna automatiskt. Detta är dock inte alltid fallet, särskilt om du utför en tvungen omstart eller stänger av din dator innan webbläsaren har möjlighet att stänga helt. Om Windows inte kan ta bort tillfälliga cache- eller internetfiler påverkar detta så småningom prestanda och kan hindra laddning och visning av strömmande videor. Om du raderar tillfälliga filer i din webbläsare manuellt kan videor laddas snabbare och spelas smidigare. I större webbläsare är det relativt enkelt att radera tillfälliga filer. leta bara efter "Rensa senaste historik", "Ta bort tillfälliga internetfiler" eller annat liknande alternativ i avsnittet Alternativ eller Verktyg i din webbläsares menyrad eller verktygsfält.

Inaktivera Windows Video Hardware Acceleration

Att titta på en film eller video i Windows Media Player eller ett annat medieprogram är inte krävande för din dator. De flesta moderna grafikkort kan spela upp helskärmsvideor relativt enkelt utan att beskatta grafikprocessorn eller minnet. Men strömmande internetvideor brukar förlita sig på programkodare som kan fungera långsammare om de hindras av hårdvaruacceleration som används av många nyare grafikkort. För att inaktivera funktionen Videohårdvaruacceleration i Windows, gå till funktionen Videohårdvaruacceleration från avsnittet Utseende och bildskärm i Kontrollpanelen. Att inaktivera funktionen är lika enkelt som att skjuta kontrollen för hårdvaruacceleration i fönstret Ändra bildskärmsinställningar från "Full" till "Ingen". Se bara till att du ändrar inställningen till "Full" om du spelar 3D-spel eller kör operationer som kräver mycket hårdvaruprestanda från ditt grafikkort.

Installera en programvaruaccelerator

Programvaruacceleratorer som Autobahn Accelerator, Giraffic Video Accelerator och Speedbit Video Accelerator är gratisappar som justerar Windows Internet-inställningar och möjliggör peer-to-peer-streaming för att förbättra prestanda för internetvideor. När du har laddat ner ett videoacceleratorprogram stänger du din webbläsare innan du installerar det. När du har installerat videoacceleratorn måste du antagligen starta om datorn innan den integreras helt med din webbläsare. Om du besöker en videowebbplats som stöds av acceleratorprogrammet kan den förbättra streamingprestandan avsevärt genom att möjliggöra fler nedladdningstrådar i din webbläsare och dra eller ladda ner data från flera källor samtidigt. Praktiskt taget alla acceleratorprogram stöder stora videosidor som YouTube och Yahoo. Dessa applikationer kanske dock inte fungerar med mindre kända videodelningswebbplatser.

Alternativa lösningar

Uppgradering till en snabbare internetanslutning är det säkraste sättet att förbättra prestanda för videostreaming och minska buffring. Om du ansluter till en router med en Wi-Fi-anslutning kan du förmodligen förbättra prestanda för strömmande video med en trådbunden anslutning. Med trådlösa anslutningar kan variationer i antennsignalstyrkan minska långvariga bandbreddshastigheter för trådlösa adaptrar till lägre än de mer konsekventa överföringshastigheterna som en standard RJ-45 Ethernet-anslutning erbjuder. Om du har provat allt annat och dina internetvideor fortfarande laddas långsamt eller startar och stoppar, låt webbläsarens videospelare förinstallera flera minuter med video innan du trycker på uppspelningsknappen. Ju mer av ett klipp du tillåter att förinstallera i din webbläsare, desto färre gånger kommer videon att stoppas och starta under uppspelning.