Hur man ansluter en LG HDTV till en stereo

För att ansluta din LG HDTV till ett stereoljudsystem måste du använda dess stereoljudanslutning. Till skillnad från högupplösta surroundljudsystem använder stereoljudsystem bara två ljudkanaler, vänster och höger, så även om din LG HDTV har en högupplöst optisk anslutning för surroundljud kan du inte använda den. Stereoljudanslutningen på din LG HDTV består av de två RCA-portarna - en röd och en vit märkt "Stereo Audio Out" eller "Left / Right Audio Out."

Steg 1

Sätt i den röda kontakten på din RCA stereoljudkabel i den röda "Stereo Audio Out" -porten på din LG HDTV. Sätt i den vita kontakten på sladden i den vita porten på din LG HDTV. Det kommer att vara precis bredvid den röda porten.

Steg 2

Anslut de andra ändarna av sladden till "Stereo Audio In" -anslutningen på baksidan av din stereo. Anslutningen kommer att se identisk ut med anslutningen på din LG HDTV förutom att den kommer att märkas "Audio In" istället för "Audio Out".

Slå på din LG HDTV och tryck på "Meny" -knappen på fjärrkontrollen. Öppna undermenyn "Bild & ljud" och välj alternativet "Av" bredvid inställningen "TV-högtalare". Slå på din stereo och ändra dess ingångsläge till stereoljudanslutningen. Nu hör du ditt TV-ljud via ditt stereoljudsystem.