Hur man spelar in från en mikrofonlinje på ett hörlursuttag

Du kan använda ett hörlursuttag för att ge ljud för inspelning. Eftersom ett hörlursuttag ger en ljudkälla på linjenivå förstärks inte inspelningen, så du kan behöva höja volymen efter att inspelningen har gjorts via dina mixverktyg. Standard hörlursuttag på 1/4-tums och 1/8-tums ger en stereosignal genom en spets-, ring- och ärmanslutning. Stereoutgången kanske inte tas emot av alla inspelningsenheter. Samma tips, ring och hylsanslutning för en mikrofonlinjeingång läser vanligtvis bara en ljudkanal.

Steg 1

Anslut adaptern till hörlursuttaget. Den vanligaste situationen är en 1/8-tums man-till-man-adapter så att du kan ansluta hörlursuttaget på en dator till mikrofonuttaget på en dator. Men om du använder annan ljudutrustning kan du behöva en adapter från 1/8-tums till 1/4-tums som används för instrumentinläggning på de flesta ljudkort eller från 1/8-tums till XLR med är mikrofoningången på de flesta ljudkort. Inspelningsingångarna på ett hemstereosystem kommer att vara de röda och vita RCA-kontakterna.

Steg 2

Anslut mikrofonkabeln till adaptern och till inspelningsenheten. När du gör detta vill du att både inspelningsenheten och uppspelningsenheten ska stängas av för att förhindra att ljudet stiger under anslutningen. Detta är särskilt viktigt när du kör en live-ljudinspelning eftersom anslutningen kommer över högtalarna.

Steg 3

Ställ in volymen för hörlursuttaget till 50 procent. Låt inspelningsenheten redogöra för den låga volymen efter det faktum. Om volymen är för hög på hörlursuttaget kan det medföra förvrängning i inspelningen. Det är alltid lättare att öka volymen senare än att ta bort distorsion från en inspelning.

Steg 4

Testa ingången genom att spela upp ljudet på enheten med hörlursuttaget. Om du har bildskärmar eller en högtalare ansluten till din inspelningsenhet, ställ in volymnivån till cirka 20 procent. Justera volymen för inspelningen genom att öka eller minska förstärkningsnivån för ingången, inte huvudvolymen. På ett ljudkort är förstärkningsknappen vanligtvis den övre ratten på raden som är associerad med den källan. På en dator är förstärkningen mikrofonens ingångsnivå, inte datorns högtalarvolym.

Stoppa enheten med hörlursuttaget. Starta inspelningen på enheten med mikrofonlinjen och starta om ljudet på enheten med hörlursuttaget. Justera inte volymen på utdataenheten eller förstärkningen på inspelningsenheten förrän inspelningen är över.