Hur man slår samman PowerPoint 2007

PowerPoint är ett presentationsprogram som ingår i Microsofts Office-svit. PowerPoint-användare kan skapa presentationer genom att tillhandahålla, formatera och ordna innehåll för en serie bilder. Det kan komma en tid då du vill använda hela eller delar av en befintlig presentation i en annan presentation. Om du arbetar med PowerPoint 2007 kan du slå samman två eller flera presentationer i en. Om du gör det elimineras behovet av att skriva in samma information på en annan uppsättning bilder.

Starta PowerPoint och öppna filen som innehåller presentationen som du vill slå samman med en annan. Om de två presentationerna du slår samman innehåller ett annat antal bilder öppnar du den som har fler bilder.

Navigera till rutan till vänster i PowerPoint-fönstret. Klicka på utrymmet som skiljer de två bilderna mellan vilka du vill lägga till bilder från den andra presentationen på fliken "Presentationer".

Navigera till fliken "Slides" på menyfliksområdet. Klicka på "New Slide" och välj "Reuse Slides" från menyn som visas. En ruta som heter ”Återanvänd bilder” visas på höger sida av PowerPoint-fönstret. Klicka på "Öppna en PowerPoint-fil."

Bläddra igenom datorns bibliotek. Markera namnet på presentationen som du vill slå samman med destinationspresentationen och klicka på "Öppna". Du kommer tillbaka till rutan ”Återanvänd bilder”.

Bestäm om du vill behålla formateringen av bilderna du flyttar till målpresentationen. I så fall markerar du rutan "Behåll källformatering" längst ner i rutan "Återanvänd bilder".

Klicka på önskad bild om du vill överföra en bild från en presentation till en annan. Högerklicka på någon av bilderna och välj "Infoga alla bilder" för att slå samman hela presentationen med destinationspresentationen.

Upprepa steg 2 till 6 för att slå samman ytterligare presentationer med destinationspresentationen.

Tips

Fönstret ”Återanvänd bilder” visar miniatyrbilder av bilderna i presentationen som du slår ihop med målpresentationen. Håll pekaren över en miniatyrbild för att se en större version av bilden.