Hur man använder Genius-blandningar på iPhone

Genius Mixes är som att ha ditt eget radioprogram på din iPhone. Grupper av dina favoritlåtar ordnas automatiskt av Apple i olika mixar och när du startar en spelas mixen tills du stänger av den. Till skillnad från Genius-spellistor, som du själv kan skapa på en iPhone, kan Genius-mixar endast skapas i iTunes. När du väl har skapat Apple mixarna åt dig i iTunes kan du sedan synkronisera dem till iPhone.

Aktiverar Genius Mix

För att skapa en Genius Mix på iTunes måste du först aktivera Genius i iTunes. Klicka på "Store" -menyn i iTunes och välj "Turn on Genius" och klicka sedan på "Turn on Genius" -knappen. Ange din Apple ID-e-postadress och lösenord och klicka på "Fortsätt". När du har godkänt villkoren och Apples sekretesspolicy samlar iTunes information om ditt iTunes-bibliotek, skickar den informationen till Apple och levererar sedan dina Genius-resultat.

Hitta geniala blandningar

När iTunes har skapat Genius-mixar från ditt musikbibliotek, klicka på "Bibliotek" -knappen i iTunes och välj "Musik". Du ser det nya alternativet Genius Mixes i vänster sidofält. När du klickar på det här alternativet visar iTunes mixarna. Beroende på ditt musikbibliotek kan Genius Mixes innehålla en Classic Rock Mix, New Wave Mix eller en Klassisk Instrument Mix. Förutom att exportera mixarna till din iPhone kan du spela dem i iTunes genom att klicka på en mix-miniatyrbild.

Synkroniseras med iPhone

Synkronisering med iTunes är det enda sättet att få Genius Mix på en iPhone. När du har anslutit iPhone till datorn klickar du på knappen "iPhone" i iTunes-fönstret. Klicka på fliken "Musik" och välj alternativet "Synkronisera musik". Avmarkera alternativet "Synkronisera endast kontrollerade låtar och videor". När du utökar alternativet "Spellistor" kan du sedan välja vilka Genius-mixar du vill synkronisera med iPhone. Den mixen och alla motsvarande låtar i mixen laddas upp till iPhone från ditt musikbibliotek när du klickar på knappen "Apply".

Spela Genius Mixes på iPhone

När du har synkroniserat en eller flera Genius-blandningar med iPhone från iTunes kan du när som helst komma åt dem i musikappen. Om du inte ser Genius-alternativet när du startar appen trycker du på knappen "Mer" och sedan på "Genius". Om du inte ser vilken mix du vill ha sveper du skärmen åt vänster eller höger. Tryck på mix-ikonen för att spela mixen. Music-appen kommer att fortsätta spela låtar i mixen på obestämd tid.

varning

Informationen i den här artikeln gäller iTunes 11 och iPhones med iOS 7. Den kan variera något eller markant med andra versioner eller produkter.